Kager

Komtessevafler

Komtessevafler

Min kollega Jette havde bagt dem til os en dag på arbejdet… uha de var gode!!!

Så dem måtte jeg også prøve at bage og planen var også at der skulle nogen i fryseren, så vi lige kunne tage dem ud hvis der kom gæster…. ja altså jeg ved virkelig ikke hvad der skete?? Der er i hvert fald ikke kommet nogen i vores fryser.

Jeg synes personligt at de smager bedst når de er kolde, og vi havde dem liggende i vores køleskab i omkring 2 uger, og de smagte stadig skønt.

Jeg dyppede dem halvt i tempereret mørk chokolade, hvilket gør dem endnu lækre. Men de kan også sagtens spises uden at være dyppet i chokolade… for der gik lige et par dage inden jeg lige fik det gjort.

Du kan også bare dyppe dem i chokolade der er smeltet uden at tænke på temperering, men jeg synes personligt at det bliver meget bedre når chokoladen er tempereret, se min vejledning her.

De her lækre kager er lavet med hasselnødder, men man kan også bruge mandler i stedet for.

Jeg lavede chokolade smørcremen i god tid og kom den i køleskabet. Hvis man gør det, så skal man være opmærksom på at tage cremen ud af køleskabet minimum en halv times tid før man skal bruge den. For ellers er den ikke til at få ud af sprøjteposen…

Portionen her blev til 33 stk (dvs der skal bages 66 kager ialt).

Komtessevafler

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 3 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 200 gram hasselnødder
  • Chokolade smørcreme:
  • 3 æggeblommer
  • 125 gram blødt smør
  • 125 gram flormelis
  • 75 gram mørk chokolade
  • Overtræk:
  • 200 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

1

Kager:

2

Start med at blende hasselnødderne helt fint.

3

Pisk æggehviderne let og tilføj så sukker lidt af gangen, når du har tilsat alt sukkeret, så skal æggehvide massen piskes i 5 minutters tid. Så det vil være en fordel at bruge en køkkenmaskine til det.

4

Kom salt og de blendede hasselnødder op i skålen og bland det godt sammen.

5

Kom massen i en sprøjtepose.

6

Gør bageplader klar med bagepapir.

7

Klip et hul i sprøjteposen og lav kager som er 3-4 cm i diameter.

8

De bages ca. 20-25 minutter ved 170 grader og skal køle af på en rist.

9

Chokolade smørcreme:

10

Pisk æggeblommer og smør godt sammen og tilsæt så flormelis.

11

Chokoladen smeltes og det kommes i smørcremen mens der piskes.

12

Kom chokolade smørcremes i en sprøjtepose.

13

Kom chokolade smørcremen på køl indtil den skal bruges, og hvis der går et stykke tid, så skal den lige ud af køleskabet en halv times tid inden brug.

14

Når kagerne er afkølet, så sprøjtes chokolade smørcremes på halvdelen, og den anden halvdel lægges ovenpå.

15

Temperer chokolade til overtræk og dyp kagerne deri.

16

Lig kagerne på bagepapir til chokoladen er stivnet.

17

Opbevar kagerne enten i køleskabet eller i frysren.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply