Kager

Rabarbermuffins med marcipan og hvid chokolade

Rabarbermuffins med marcipan og hvid chokolade

Så kommer der lige lidt mere rabarber spam… men det er med at udnytte sæsonen. Eller også være god til at fylde fryseren godt op!!

Har her i weekenden haft mine to skønne niecer på overnatning, så vi har rigtig hygget og bla. bagt de her lækre rabarbermuffins. Og som Klaus siger, marcipan har aldrig gjort noget skidt ved en kage…

Det var pigerne der fik lov til at vælge hvilke muffinsforme de skulle bages i på mit lille lager… Så det blev en god blanding 😉

Til lige den her slags muffinsforme blev det til 24 muffins. Hvis du vælger at bruge de lidt mere bløde forme, så vil jeg tro at der bliver 16-20 stk ud af denne portion.

Hvis du bruger “gammeldags” rabarber med store tykke stængler, så vil jeg anbefale først at dele stænglen på langs, og derefter skære den i skiver med en længde på 1-2 cm. I muffins kan jeg personligt godt lide at rabarberstykkerne ikke er for store.

 

Rabarbermuffins med marcipan og hvid chokolade

Af Berit Personer: 16-24

Ingredienser

  • 250 gram blødt smør
  • 250 gram sukker
  • 4 æg
  • 150 gram revet marcipan
  • 275 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 gram rabarber
  • 100 gram hvid chokolade
  • 50 gram rørsukker

Fremgangsmåde

1

Gør rabarber klar og skær dem ud i 1-2 cm lange stykker.

2

Hak den hvide chokolade groft.

3

I en skål kommes smør og sukker (ikke rørsukker) og det røres godt sammen.

4

Tilsæt herefter æggene et ad gangen og pisk indimellem.

5

Bland hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen og tilsæt revet marcipan.

6

Rør det godt sammen.

7

Muffinsforme fyldes halvt/trekvart op med dejen.

8

Bland rabarber, hvid chokolade og rørsukker sammen og fordel dem i formene.

9

Bages 25-30 minutter ved 185 grader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply