Kager

Kokosmakroner med marcipan

Kokosmakroner med marcipan

Jeg har dejlige minder om kokosmakroner, min bedstemor har altid bagt lækre kokosmakroner, så dem er der røget et par stykker af ned i mavsen igennem årene.

Og da jeg her midt julebagningen stod jeg med en del æggehvider tilovers, så var det da nærliggende at bage kokosmakroner, og når nu det var jul, så blev de lige peppet op med lidt marcipan…

Og hvis man nu som mig ikke har en del æggehvider tilovers, og ikke lige skal bruge æggeblommerne til noget andet, så kan man sagtens bruge pasteuriserede æggehvider, så man ikke smider noget ud.

Og hvorfor havde jeg lige en del æggehvider tilovers? Der kan du da lige tjekke mine småkage opskrifter under kategorien “jul”, der skal nemlig mest bruges æggeblommer.

Man kan også dyppe bunden i chokolade, men det har jeg ikke lige gjort. Skal da ikke kunne afvise at jeg kunne finde på at dyppe nogle af dem til julens gæster.

Hvis ikke man lige får spist dem alle med det samme, så kan de opbevares i en kagedåse. De kan dog godt blive lidt klistrede selvom de er helt sprøde når man kommer dem i kagedåsen. Men den kan afhjælpes ved at ligge et par stykker køkkenrulle øverst i kagedåsen.

 

Kokosmakroner med marcipan

Af Berit Personer: ca. 40 stk

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 300 gram kokosmel
  • 300 gram sukker
  • 50 gram smør
  • Kornene fra 1 vanillestang
  • 100 gram marcipan

Fremgangsmåde

1

Kom smør i en gryde, det er nemlig bedst at det er nederst og smelter først.

2

Riv marcipanen og kom det sammen med resten af ingredienserne i en gryde, og vil bare sige at gryden ikke skal være for lille... nogen taler af erfaring 😉

3

Så skal alle ingredienserne bare blive rigtig lækre og smelte sammen ved svag varme, og husk svag varme, så æggehviderne ikke bliver stive...

4

Fordel massen i små toppe/klumper på en bageplade.

5

Massen er lidt løs, så når du har sat den på bagepladen, så skal de lige samles, og det er lidt nemmere når man lige kommer lidt vand på fingrene.

6

Bages i 9 minutter ved 175 grader varmluft, men hold lige øje med dem, da lige pludselig får de farve.

7

Køles helt af på bagepapiret, de er nemlig lidt skrøbelige i det når de kommer ud af ovnen.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply