Hovedretter med oksekød

Oksesteg i stegeso

Oksesteg i stegeso

Der er bare ikke noget bedre end at lave simremad her om vinteren og bare gå og nyde duften hele eftermiddagen. Jeg er rigtig glad for vores stegeso, det er så dejlig nemt at komme alle ingredienser i, og så står de bare der og hygger sig i ovnen mens man kan lave alt muligt andet. Og så bliver der bare den lækreste sauce (sovs) ud af væden fra stegesoen, og her i huset kommer der også fløde i når saucen laves, men det er selvfølgelig smag og behag om man vil det…

Som tilbehør fik vi denne lækre kartoffelmos.

Vi fik for nylig en kvart ko, så fryseren er godt fyldt op med lækkert kød, og med stege der egner sig til at stå og simre i mange timer… Man kan selvfølgelig vælge at snøre sin steg så den bliver lidt pænere at kigge på og skiverne bliver mere ensartet.

Man kan sagtens variere hvilke grønsager man kommer i, alt afhængig af hvad køleskabet gemmer og man kan også med fordel bruge friske krydderurter. Ved også der er nogen der vælger at blende grønsagerne sammen med stegeskyen når stegen er færdig, så behøver man ikke at jævne saucen.

Sådan her ser det ud når grønsagerne er kommet i stegesoen

Og sådan her når stegen er helt færdig… ja man kan jo ikke ligefrem påstå at det er en pæn ret når den er færdig og slet ikke når den bliver skåret ud, men smagen… uha den er bare god.

Oksesteg i stegeso

 

 

Oksesteg i stegeso

Ingredienser

  • 1 oksesteg på omkring 1,7 kilo (bov eller tykkam)
  • 2 rødløg
  • 2 persillerødder
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret timian
  • 10 hele peberkorn
  • 180 ml kalvefond (svarer til et glas jeg købte)
  • 1 dl vand
  • Smør/olie til stegning
  • Sauce:
  • Væden fra stegesoen
  • Meljævning eller maizena
  • Salt og peber
  • Kulør
  • Og meget gerne lidt fløde

Fremgangsmåde

1

Start med at ordne grønsagerne og skær dem i mindre stykker og kom dem i stegesoen.

2

Tilsæt rosmarin, timian og peberkorn.

3

Hæld derefter kalvefon og vand i.

4

Puds oksestegen af hvis der er meget synligt fedt eller sener, brun den på alle sider i smør eller olie på en pande.

5

Kom den i stegesoen og så ind i en kold ovn, der skrues op på 160 grader og så skal den bare hygge sig derinde i 3½ time.

6

Når den er færdig så skal skyen bruges til sauce, grønsagerne kasseres og stegen skal holdes varm indtil saucen er færdig. Jeg plejer at slukke ovnen og komme stegen tilbage i stegesoen.

7

Sauce:

8

Sigt grønsagerne fra og kom stegeskyen i en gryde og lad den koge lidt ind.

9

Jævnes med en meljævning eller maizena.

10

Tilsæt evt. fløde og smag til med salt og peber.

11

Tilsæt tilsidst lidt kulør for at få en pænere farve.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply