Hovedretter med oksekød/ Pasta og pizzaretter

Pizza calzone med spaghetti bolognese

Pizza calzone med spaghetti bolognese

På vores lokale pizzeria Firenze i Haderslev har jeg altid været vild med nr. 62 som er en pizza calzone med spaghetti bolognese. Og jeg har faktisk aldrig før lavet pizza calzone selv. Det er bare blevet til almindelige pizzaer. Men nu har jeg lavet dem et par gange. Og jeg siger det bare, den kan helt klart måle sig med den købte.

Og det gode er at man kan forvandle en portion rester som kun ville mætte 2 personer til en mættende ret til 4 personer. Og så undgår man at smide rester ud. Så hvis du har en rest spaghetti bolognese, så skal der ikke meget til at forvandle det til en pizza calzone med spaghetti bolognese.

Jeg har testet det lidt, og du skal bare lige passe på med ikke at få for meget spaghetti og for lidt sauce. Så kan den nemlig godt blive en smule tør i det. Nu er jeg jo ret glad for ost, så derfor er der også en god portion i af det.

Sådan ser det ud når jeg laver dem:

Jeg ligger skinken så den kan foldes ind over til sidst når pizzaen skal samles.

Og så bare lige et lag ost øverst…

Sådan ser den ud inden den kommer i ovnen.

 

 

Pizza calzone med spaghetti bolognese

By Berit Serves: 4

Ingredients

 • Dej:
 • 25 gram gær
 • 2,5 dl lunkent vand
 • 2 spsk olivenolie
 • 1,5 tsk groft salt
 • 150 gram durummel
 • 300 gram tipo 00 mel (alm mel eller tipo 0 mel kan også bruges)
 • Fyld:
 • en rest bolognese sauce (3 spsk pr. pizza)
 • 4 små håndfulde kogt spaghetti
 • 4 store skiver kogt italiensk skinke
 • 200-300 gram revet mozzarella

Instructions

1

Opløs gær i det lunkne vand.

2

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er blank og smidig.

3

Lad hæve under plastik i 1 time.

4

Sørg for at tænde ovnen i god tid med et bagestål eller en pizzasten til max varme (det er 300 grader ved mig)

5

Del dejen i 4 stykker og rul den ud. Det er vigtigt at drysse godt med mel ud på bordet så dejen ikke klistrer fast.

6

Kom fyld på halvdelen af pizzadejen.

7

Først et lag revet mozzarella i bunden, så lægges der en skive skinke, spaghetti, 3 spsk bolognese og tilsidst et lag revet mozzarella igen.

8

Fold den anden halvdel af pizzadejen over fyldet og sørg for at luk den godt i samlingen. Gøres bedst ved at trykke kanterne med en pegefinger.

9

Kom pizzaerne over på et bagepapir og skær 3 lufthuller med en skarp kniv.

10

Bag 2 pizzaer ad gangen i ca. 9 min ved max varme.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Berit
  8. januar 2021 at 15:07

  Hej Berit
  Hvad er Max varme når du bager din calzone indbagt pizza? Alm ovn eller varmluft? Vi glæder os til at prøve den.

  • Reply
   admin
   8. januar 2021 at 15:43

   Hej 🙂 det er alm ovn og 300 grader min er bagt på. Rigtig god fornøjelse, jeg synes de er lækre.

  Leave a Reply