Vi har en grill i Haderslev som har bagt kartoffel med fyld på deres menukort. Dem har jeg spist et par stykker af, da de bare smager fantastisk. Det er også en lidt sundere slags take-away, i stedet for burger og pommes.
Du kan selv vælge hvilken slags kødfyld du vil have i din bagte kartoffel. Vi havde en rest roastbeef som vi skar i tykke pålægsskiver, og derefter i tern. Den har sammen med kebab været min ynglings. Du kan også bruge skinke og kyllingefyld, eller noget helt andet.
Hvad du lige kommer i af salat tilbehør, det kan også lige være hvad køleskabet gemmer. Noget der også kunne være lækkert at komme i, er syltede rødløg, den opskrift finder du her.
Det bedste er de bagte kartofler, de bliver så gode når de får god tid og ikke bliver pakket i staniol. Bare husk at skrub dem godt, så du kan spise den lækre skræl.
Hvis du vil gøre det lidt nemmere, så behøver du ikke at lave din egen dressing til bagt kartoffel med fyld. Man kan sagtens bruge en købe, men nu elsker jeg jo bare at lave maden fra bunden.
Jeg har valgt både at bruge creme fraiche 18% og 38% i dressingen, men selvfølgelig kan du nøjes med 18%. Jeg synes bare at creme fraiche 38% gør noget både for smagen og for konsistensen.
Sådan her skal kartoflerne se ud når de er færdige.
Bagt kartoffel med fyld
Ingredients
- Bagekartofler
- rapsolie
- flagesalt
- Dressing:
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1 dl creme fraiche 38%
- 2 spsk hakket purløg
- 1 spsk citronsaft
- 1,5 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk sukker
- salt og peber efter smag
- Fyld:
- Kød efter ønske
- salat
- agurk
- tomat
- ærter
- gulerødder
Instructions
1
Vask bagekartofler og dup dem helt tørre.
2
Skær et kryds i dem, så langt ned som muligt, men ikke helt igennem.
3
Gnid dem med rapsolie og drys flagesalt over.
4
Bages i 1,5 time ved 200 grader, mærk efter med en kødnål om de er nok.
5
Skær salaten efter fri fantasi.
6
Rør ingredienserne til dressing sammen.
7
Kom kartofler på en tallerken og åbn dem og kom det ønskede fyld i og kom dressing på.
Bagt kartoffel med fyld
Ingredients
- Bagekartofler
- rapsolie
- flagesalt
- Dressing:
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1 dl creme fraiche 38%
- 2 spsk hakket purløg
- 1 spsk citronsaft
- 1,5 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk sukker
- salt og peber efter smag
- Fyld:
- Kød efter ønske
- salat
- agurk
- tomat
- ærter
- gulerødder
Instructions
Vask bagekartofler og dup dem helt tørre.
Skær et kryds i dem, så langt ned som muligt, men ikke helt igennem.
Gnid dem med rapsolie og drys flagesalt over.
Bages i 1,5 time ved 200 grader, mærk efter med en kødnål om de er nok.
Skær salaten efter fri fantasi.
Rør ingredienserne til dressing sammen.
Kom kartofler på en tallerken og åbn dem og kom det ønskede fyld i og kom dressing på.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments