Brød og boller

Flutes med ølandshvedemel

Flutes med ølandshvedemel

De her lækre flutes med ølandshvedemel er langtidshævede. Så de tager lang tid at lave, men arbejdstiden er ikke lang.

Dejen den hæver temmelig godt i køleskabet, så sørg for at komme den i en stor skål. Jeg havde kommet min i en stor kondibøtte, men jeg blev helt bange da jeg åbnede køleskabet næste morgen. Og der manglede dejen endda at hæve et lille stykke tid endnu. Men jeg fik den reddet ved at hælde den over i en større skål.

Vi skal flytte om et par måneder og jeg må jo indrømme at jeg har rimelig meget på lager i mit viktualierum. I forårets corona nedlukning har jeg fået købt en masse forskelligt mel. Så nu er jeg igang med at få brugt noget af det, så der ikke er så meget at flytte med.

Jeg prøver at sørge for at vi altid har flutes i fryseren. Så kan jeg altid tage et op til aftensmaden, hvis jeg synes der er behov for at supplere lidt. Med to sultne drenge og en mand i huset, så skal der en god portion mad til.

Hvis du vil finde inspiration til andre flutes, så kig endelig under kategorien brød og boller.

Flutes med ølandshvedemel

By Berit Serves: 6 flutes

Ingredients

  • 20 gram gær
  • 9 dl koldt vand
  • 600 gram ølandshvedemel
  • 400-450 gram manitobamel
  • 15 gram salt
  • lidt olie til skålen

Instructions

1

Opløs gæren i vandet (behøver ikke være opløst helt)

2

Tilsæt de øvrige ingredienser.

3

Kør på røremaskine på lav hastighed indtil ingredienserne er blandet godt sammen.

4

Køres derefter på høj hastighed indtil dejen slipper skålen. Det kommer an på hvilken maskine du har, hvor høj hastighed du skal bruge.

5

Kom en spsk olie i en STOR skål og kom dejen i og dæk den med plastik eller et låg og lad den stå en time på køkkenbordet.

6

Kom skålen i køleskabet og lad den stå 12-18 timer.

7

Dagen efter tages dejen ud og skal stå en time på køkkenbordet.

8

Tænd din ovn på 250 grader almindelig ovn, hvis du har et bagestål eller en pizzasten, så lad det varme op i ovnen.

9

Drys mel ud på køkkenbordet og hæld dejen ud.

10

Dejen skal ikke æltes, men bare deles i 6 stykker som du forsigtig former til flutes (husk mel på hænderne)

11

Læg flutes på et stykke bagepapir (3 stk på hver)

12

Når ovnen er varm bages de 15-18 minutter midt i ovnen indtil de har fået god farve.

13

Lad dem køle af på en rist.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply