Brød og boller/ Tapas

Pestobrød bagt i kurv

Pestobrød bagt i kurv

Min søster har lavet disse lækre pestobrød flere gange, og i forbindelse med en tapas buffet har jeg også bagt dem.

Opskriften er fra Nicolas Vahé, og på billedet ligger de på selvfølgelig på et skærebræt i samme mærke. Det var jeg så heldig at få i julegave fra arbejdet. Brødene bliver så fine fordi de bliver bagt i kurve…

Opskriften er til 2 brød

Ca. 1 kilo hvedemel

6 dl vand

50 g gær

10 g sukker

25 g havsalt

1 glas grøn pesto

Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt sukker, salt og pesto i. Kom melet i lidt ad gange og ælt dejen i ca. 15 minutter. Så jeg var ret glad for at min røremaskine gjorde alt det hårde arbejde.

Lad dejen hæve tildækket i skålen i 40 minutter.

Ælt dejen let og del den i 2, læg dejen i en meldrysset hævekurv og lad den efterhæve 1 times tid.

Stil et ildfast fad nederst i ovnen, kom en bageplade med bagepapir midt i ovnen og opvarm ovnen til 250 grader.

Vend dejen ud på den varme bageplade og hæld 1 dl vand i det ildfaste fad. Luk ovnen hurtigt så dampen ikke forsvinder. Jeg kan så gå og drømme om en ovn med damp indtil vores den står af… Men eftersom den kun er 3-4 år, så går der nok lidt tid.

Bag først brødene 5 minutter ved 250 grader, skru ned på 200 grader og bag dem yderligere 30 minutter. Mærk efter om brødet er bagt ordentlig ved at banke på bunden, det skal lyde hult.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply