Brød og boller/ Tapas

Pestobrød bagt i kurv

Pestobrød bagt i kurv

De her lækre pestobrød bagt i kurv kan bruges til mange ting.

Jeg bruger dem blandt andet til tapasbuffet, sandwich og toast.

Nu elsker jeg jo toast, og der smager det så skønt hvis man laver dem af pestobrød. Har jeg pesto i køleskabet, så smører jeg lige skiverne med pesto og så ost og skinke i. Eller hvis du har rester af noget pølse fra en tapasbuffet, så kan du også lave toast med det. Jeg synes det lige giver et lille pift at smøre brødet med pesto, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt.

Brødene bliver så fine fordi de bliver bagt i kurve. Jeg kan også anbefale at man bager brødene på et bagestål, hvis du er den heldige ejer af sådan et. Hvis du ikke har et bagestål eller pizzasten, så skal ovnen varmes op sammen med en plade. Så skal brødene vendes ud på den varme plade.

Jeg har kun to hævekurve og nu har jeg fået en ny ovn hvor pladerne ikke er så store. Så der kan de kun med nød og næppe være på en plade. Min den ene kurv er nemlig aflang og den anden er rund. Så overvejer at købe en aflang hæve kurv mere.

Jeg bruger ofte hjemmelavet pesto til brødet. Blandt andet har jeg lækker ramsløgpesto i fryseren. Så har jeg lige vacuumpakket det i portionsstørrelser.

 

Opskriften er til 2 brød.

 

Pestobrød bagt i kurv

Ingredients

  • Ca. 1 kilo hvedemel
  • 6 dl vand
  • 50 g gær
  • 10 g sukker
  • 25 g havsalt
  • 1 glas grøn pesto eller 130 gram hjemmelavet pesto

Instructions

1

Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt sukker, salt og pesto i.

2

Kom melet i lidt ad gange og ælt dejen i ca. 15 minutter. Så jeg var ret glad for at min røremaskine gjorde alt det hårde arbejde.

3

Lad dejen hæve tildækket i skålen i 40 minutter.

4

Del den i 2, læg hvert brød i en meldrysset hævekurv og lad den efterhæve 1 times tid.

5

Varm ovnen op til 250 grader, hvis du bruger bagestål skal det være i ovnen i 30 minutter inden det er klar.

6

Vend begge deje ud på et stykke bagepapir og kom dem i ovnen.

7

Bag først brødene 5 minutter ved 250 grader, skru ned på 200 grader og bag dem yderligere 30 minutter. Mærk efter om brødet er bagt ordentlig ved at banke på bunden, det skal lyde hult.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply