Hovedretter med oksekød

Risret med hakket oksekød

Risret med hakket oksekød

Vi havde en dag hvor det skulle være nemt og vi havde ikke fået handlet, og dovenskaben gjorde at vi måtte kigge i fryser og køleskab for at finde noget spiseligt. Og disse ingredienser har vi som regel hjemme.

Vi havde en pakke hakket oksekød i fryseren, den havde vi været forudseende og taget op i rimelig god tid, og tænkte at vi måtte finde på noget med det. Man kan med fordel komme lidt flere grønsager i, men gulerødder var hvad køleskabet gemte. Peberfrugt ville have passet rigtig godt til.

Vi troede at begge drenge var vilde med knorr’s risretter, så vi prøvede at efterligne lidt. At så kun en af drengene ville spise det, det er så en anden ting…

Portionen rækker til 3 voksne uden noget tilbehør til.

500 g oksekød

1 løg

2 fed hvidløg

2 store gulerødder

1 rød chili

200 g ris

1 ds. hakkede tomater

1 terning grønsagsbouillon

3 dl vand

salt og peber

becel til stegning

Løg, hvidløg og chili hakkes fint, gulerødderne skrælles og rives groft.

Svits løg og hvidløg i becel til løgene er klare. Tilsæt oksekødet og svits indtil det er brunt.

Resten af ingredienserne tilsættes og det hele koges ca. 25-30 minutter til væden er væk og risene er færdige.

Smages til med salt og peber.

Velbekomme… og go home Knorr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply