Hovedretter med oksekød

Risret med hakket oksekød

Risret med hakket oksekød

Vi havde en dag hvor det skulle være nemt og vi havde ikke fået handlet, og dovenskaben gjorde at vi måtte kigge i fryser og køleskab for at finde noget spiseligt. Og disse ingredienser har vi som regel hjemme.

Vi havde en pakke hakket oksekød i fryseren, den havde vi været forudseende og taget op i rimelig god tid, og tænkte at vi måtte finde på noget med det.

Den minder lidt om de der halvfærdige retter man kan købe fra knorr, men jeg siger bare…. Knorr go home!!

Portionen rækker til 3 voksne uden noget tilbehør til.

 

Risret med hakket oksekød

Ingredienser

  • 500 g oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 rød peber
  • 1 rød chili
  • 200 g ris
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • 3 dl vand
  • salt og peber
  • becel til stegning

Fremgangsmåde

1

Løg, hvidløg og chili hakkes fint, gulerødderne skrælles og rives groft.

2

Skær peberfrugt i små tern.

3

Svits løg og hvidløg i becel til løgene er klare. Tilsæt oksekødet og svits indtil det er brunt.

4

Resten af ingredienserne tilsættes og det hele koges ca. 25-30 minutter til væden er væk og risene er færdige.

5

Smages til med salt og peber.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply