Vi fik denne her dejlige porre-blomkålssuppe på en grå og trist dag. Vi prøver at spise suppe en gang om ugen i løbet af vinteren.
Jeg havde været på torvet på min fridag og jeg kunne ikke stå for de store fine porrer. Jeg elsker at gå på torvet hvis jeg har en fridag, synes at grønsagerne er så lækre. Min plan/drøm er jo at vi åbner en bed and breakfast, og jeg kan arbejde med det. Og så vil der blive god mulighed for at gå på torvet. Det er ikke altid så nemt når man sidder på kontor. Heldigvis arbejder min mand nede midt i byen og kan købe ind. Men jeg ville nu bare gerne selv have fingrene i grønsagerne og blive inspireret.
Hvis du kunne tænke dig at lave en anden suppe end den her lækre porre-blomkålssuppe, så kig under mine andre supper her.
Som topping havde vi både stegt bacontern og chorizopølse. Du kan variere det efter både din smag og hvad dit køleskab gemmer. Et lille grønt drys på toppen ville også være lækkert, og gøre den endnu mere lækker at se på.
Jeg havde bagt et foccacia brød med havsalt som vi fik til suppen, det smagte skønt til.
Porre - blomkålssuppe
Ingredients
- 3 store porrer
- 1 blomkål
- 1 kina hvidløg/ eller 3 alm. fed hvidløg
- 5 dl grønsagsbouillon
- 5 dl madlavningsfløde
- 100 gram flødeost naturel
- 1-2 tsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Topping efter eget valg
Instructions
1
Skyl porrer og skær dem i skiver.
2
Del blomkål op i små buketter og pres hvidløg.
3
Lad porrer og hvidløg stege uden at tage farve i 5 minutters tid.
4
Tilsæt blomkål og lad dem stege med et par minutter.
5
Tilsæt bouillon og madlavningsfløde og bring det i kog.
6
Lad det simre i 20-30 minutter indtil grønsagerne er møre.
7
Tilsæt flødeost og blev suppen med en stavblender.
8
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Porre - blomkålssuppe
Ingredients
- 3 store porrer
- 1 blomkål
- 1 kina hvidløg/ eller 3 alm. fed hvidløg
- 5 dl grønsagsbouillon
- 5 dl madlavningsfløde
- 100 gram flødeost naturel
- 1-2 tsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Topping efter eget valg
Instructions
Skyl porrer og skær dem i skiver.
Del blomkål op i små buketter og pres hvidløg.
Lad porrer og hvidløg stege uden at tage farve i 5 minutters tid.
Tilsæt blomkål og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt bouillon og madlavningsfløde og bring det i kog.
Lad det simre i 20-30 minutter indtil grønsagerne er møre.
Tilsæt flødeost og blev suppen med en stavblender.
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments