Supper

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

I denne kolde tid står den på suppe en gang om ugen, og nu skulle det prøves at lave jordskokkesuppe, selvom jeg var noget spændt på oplevelsen bagefter. Har en kollega som får det vildeste luft i maven af det, helt så slemt synes jeg dog ikke at det gik for mig…

Jeg forsøgte modigt at sælge suppen til drengene, uden dog at fortælle hvad den bestod af. Oliver var modig, og smagte på den, men var ikke videre begejstret. Albert skulle overhovedet ikke nyde noget af at smage, så de gik i skabet og spiste “morgenmad” i stedet for. Her i huset spiser drengene havregryn med diverse andre morgenmadsprodukter ovenpå når menuen ikke lige passer dem.

Klaus spiste godt af suppen, selvom han bagefter sagde at han nu mere var til kartoffel/porre suppe, jeg synes derimod suppen smagte lækkert. Persillepestoen og baconternene peppede den også gevaldigt op.

Vil tro at portionen rækker til 4 personer når der ikke spares på bacon og der serveres flutes til.

 

Jordskokkesuppe

Af Berit Personer: 3-4

Ingredienser

  • Suppen:
  • 750 g jordskokker
  • 3 mellemstore kartofler
  • 1 liter hønsebouillon
  • Rester af persillekviste (rester fra pestoen)
  • 1 flaske cremefine
  • Persillepesto:
  • En lille potte persille
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g mandler
  • 1 dl olivenolie
  • Fyld:
  • ca. 200 gram Bacontern

Fremgangsmåde

1

Suppen:

2

Jordskokker og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker, kommes i en gryde med bouillon og persillekviste.

3

Persillekvistene skal kun koges med og kasseres bagefter.

4

Et lille tip, jeg kom dem i et thefilter og bandt snor rundt om, det kunne sagtens holde til at koge med.

5

Koges ca. 20 minutter under låg, fjern persillekviste og blend suppen.

6

Kom cremefine i og smag til med salt og peber.

7

Persillepesto:

8

Bladene fra persillen blandes med resten og blendes med hvad du har ved hånden.

9

Jeg bruger en stavblender, det er nemt og den kan tage små portioner.

10

Til sidst ristes der bacontern til at komme over suppen sammen med persillepesto.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Diana Hjort Aamand
    30. november 2016 at 21:42

    ser lækkert ud 🙂

    • Reply
      Havehuset
      1. december 2016 at 4:55

      Tak Smagte også dejligt

    Leave a Reply