I denne kolde tid står den på suppe en gang om ugen, og nu skulle det prøves at lave jordskokkesuppe, selvom jeg var noget spændt på oplevelsen bagefter. Har en kollega som får det vildeste luft i maven af det, helt så slemt synes jeg dog ikke at det gik for mig…
Jeg forsøgte modigt at sælge suppen til familen. Drengene var ikke vanvittigt imponerede og manden kun en anelse mere.
Jeg derimod syntes at jordskokkesuppe smagte rigtig dejligt. Persillepestoen og baconternene peppede den også gevaldigt op.
Men jeg har nu tænkt mig at lave suppen igen, så vi ikke altid kører i det samme. Chilisuppe får vi ofte, da alle i husstanden godt kan lide den. Så på sigt skal jeg også nok få flere opskrifter på supper.
Vil tro at portionen rækker til 4 personer når der ikke spares på bacon og der serveres flutes til.
Jordskokkesuppe
Ingredients
- Suppen:
- 750 g jordskokker
- 3 mellemstore kartofler
- 1 liter hønsebouillon
- Rester af persillekviste (rester fra pestoen)
- 1 flaske cremefine
- Persillepesto:
- En lille potte persille
- 1 fed hvidløg
- 25 g mandler
- 1 dl olivenolie
- Fyld:
- ca. 200 gram Bacontern
Instructions
Suppen:
Jordskokker og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker, kommes i en gryde med bouillon og persillekviste.
Persillekvistene skal kun koges med og kasseres bagefter.
Et lille tip, jeg kom dem i et thefilter og bandt snor rundt om, det kunne sagtens holde til at koge med.
Koges ca. 20 minutter under låg, fjern persillekviste og blend suppen.
Kom cremefine i og smag til med salt og peber.
Persillepesto:
Bladene fra persillen blandes med resten og blendes med hvad du har ved hånden.
Jeg bruger en stavblender, det er nemt og den kan tage små portioner.
Til sidst ristes der bacontern til at komme over suppen sammen med persillepesto.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
2 Comments
Diana Hjort Aamand
30. november 2016 at 21:42ser lækkert ud 🙂
Havehuset
1. december 2016 at 4:55Tak Smagte også dejligt