Kager

Ølkage

Ølkage

Nu har jeg endelig fået oprettet min blog, og så kribler det i fingrene for at lave nye indlæg… så derfor går det ud over mine kolleger. Har i et stykke tid snakket om ølkage, og da flere af dem ikke havde smagt det før, måtte jeg jo hellere bage en til dem.

Kagen er så nem at bage og opskriften har jeg fået for en del år siden af en veninde som ofte bagte den… og den smager så godt, og især hvis man smører skiverne med koldt smør.

Denne opskrift er til 2 kager som bages i en brødform.

500 g hvedemel

500 g brun farin

1 tsk stødt nelliker

1 tsk kanel

1 tsk natron

1 hvidtøl

Det hele røres sammen og fordeles i 2 smurte forme (jeg brugte spray) og bages 55 min ved 180 grader.

Et lille tip…. tag dem ud af formen lige når de er kommet ud af ovnen. Jeg tog den ene ud af formen (for at den kunne køle hurtigere af og jeg kunne prøvesmage) og den anden lod jeg køle af i formen. Vi var ikke helt enige om hvordan den skulle ud af formen og jeg måtte tage den skarpe kniv i brug, og så makkede den ret…

img_1165-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply