Kager

Ølkage

ølkage

Nu har jeg endelig fået oprettet min blog, og så kribler det i fingrene for at lave nye indlæg. Har i et stykke tid snakket om ølkage til mine kolleger. Flere af dem havde ikke smagt det før, så måtte jeg jo hellere bage en til dem.

Ølkage er så nem at bage og opskriften har jeg fået for en del år siden af en veninde som ofte bagte den. Den smager så godt, og især hvis man smører skiverne med koldt smør.

Denne opskrift er til 2 kager som bages i en brødform.

Et lille tip….

Tag dem ud af formen lige når de er kommet ud af ovnen. Jeg tog den ene ud af formen (for at den kunne køle hurtigere af og jeg kunne prøvesmage). Og den anden lod jeg køle af i formen. Vi var ikke helt enige om hvordan den skulle ud af formen og jeg måtte tage den skarpe kniv i brug, og så makkede den ret…

Hvis det skal være nemt og gå hurtigt, så kan jeg også anbefale den her lækre brownie.

Ølkage

Ingredients

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk natron
  • 1 hvidtøl

Instructions

1

Det hele røres sammen og fordeles i 2 smurte forme (jeg brugte spray) og bages 55 min ved 180 grader.

2

Vupti... det var ikke svært vel 😉

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply