Hovedretter med kylling og and

Kylling i fad

Kylling i fad

Aftensmaden i dag skulle være nem, Og kylling i fad er ret nem og super lækkert. Jeg får en veninde på besøg som skal overnatte, da vi er inviteret til fest i Keddes kro. Og vi skal alle medbringe en flaske gajol, så det skal nok blive festligt. Tænker ikke jeg har disponeret helt forkert ved at tage en fridag på mandag…

Fadet blev forberedt i god tid så det bare skulle passe sig selv i ovnen (under kyndig tilsyn  af Klaus, som havde det store ansvar med at koge ris) mens vi lige fik gjort os helt klar til fest.

Vi serverer oftest ris til kylling i fad. Men du kan også sagtens servere blomkålsris, hvis det lige skal være lidt mere sundt.

 

Kylling i fad

By Berit Serves: 3 personer

Ingredients

  • 3 håndfulde babyspinat
  • 3 porrer
  • olivenolie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl madlavningsfløde 18%
  • salt, peber
  • 4 kyllingebryster
  • 2 tsk tørret estragon
  • 100 gram chorizopølse
  • 1/2 pose mandelsplitter

Instructions

1

Spinaten skylles og lægges i et ovnfast fad (skal dryppe godt af)

2

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver (folk der kender mig ved jeg er en smule hysterisk med visse ting, så jeg skar porrerne halvt igennem på langs for at kunne skylle dem ordentligt inden de blev skåret i skiver), svits dem derefter i olivenolie.

3

Tilsæt hvidvin og fløde, og lad det koge op og smag til med salt og peber.

4

Kommes i fadet ovenpå spinaten.

5

Klargør kyllingebrysterne og halver dem, de brunes på en pande med olivenolie og krydres med estragon, salt og peber, og lægges i fadet.

6

Skær chorizo i mindre stykker og fordel dem over kyllingen sammen med mandelsplitter.

7

Tilberedes ca. 25 minutter ved 220 grader.

8

Serveres med kogte ris.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply