Hovedretter med kylling/and

Kylling i fad

Kylling i fad

Aftensmaden i dag skulle være nem, får en veninde på besøg som skal overnatte, da vi er inviteret til fest i Keddes kro. Og vi skal alle medbringe en flaske gajol, så det skal nok blive festligt… Tænker ikke jeg har disponeret helt forkert ved at tage en fridag på mandag…

Fadet blev forberedt i god tid så det bare skulle passe sig selv i ovnen (under kyndig tilsyn  af Klaus, som havde det store ansvar med at koge ris) mens vi lige fik gjort os helt klar til fest.

Opskriften er til 3 personer

 

3 håndfulde babyspinat

3 porrer

olivenolie til stegning

2 dl hvidvin

5 dl madlavningsfløde 18%

salt, peber

4 kyllingebryster

2 tsk tørret estragon

100 gram chorizopølse

1/2 pose mandelsplitter

Spinaten skylles og lægges i et ovnfast fad (skal dryppe godt af)

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver (folk der kender mig ved jeg er en smule hysterisk med visse ting, så jeg skar porrerne halvt igennem på langs for at kunne skylle dem ordentligt inden de blev skåret i skiver), svits dem derefter i olivenolie. Tilsæt hvidvin og fløde, og lad det koge op. Smag til med salt og peber. Kommes i fadet ovenpå spinaten.

Klargør kyllingebrysterne og halver dem, de brunes på en pande med olivenolie og krydres med estragon, salt og peber. Lægges i fadet.

Skær chorizo i mindrestykker og fordel dem over kyllingen sammen med mandelsplitter.

Tilberedes ca. 25 minutter ved 220 grader.

Serveres med kogte ris.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply