Jul/ Kager

Svenske chokoladesnitter

Svenske chokoladesnitter

Jeg siger det bare. Når du har prøvet de her svenske chokoladesnitter, så vil de fremover komme med på listen over ynglings småkager der bages til jul. Jeg bagte dem for første gang sammen med en veninde for 6-7 år siden, og så var jeg jeg solgt!

Det skal se sådan ud når de tørre ingredienser og smør er blandet sammen.

img_1224-2

 

Når du skærer svenske chokoladesnitter over kan du med fordel bruge et pizzahjul.

img_1229-2 img_1230-2

Et lille fif. Jeg går jo helst ikke ned på udstyr i mit køkken og er glad for at jeg nu har fået et stort køkken med god skabsplads. Kan dog ikke afvise at jeg er begyndt at opbevare ting fra køkkenet i et andet rum også. Har bla. denne lille fine billige dims fra Rosti som jeg bruger til at dele blommer og hvider. Jeg synes at den er genial.

img_1226-2

Portion giver ca. 100 stk.

Du kan finde flere opskrifter på jule småkager her.

Svenske chokoladesnitter

Ingredienser

  • 300 g mel
  • 200 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg
  • Pynt: 1 æggehvide og perlesukker

Fremgangsmåde

1

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, skær smørret i nogen mindre stykker og smuldr det i.

2

Kør det sammen i en røremaskine, så er det klar efter to minutter. Men selvfølgelig kan det gøres med klør fem...

3

Pisk et æg sammen og saml dejen med det og stil dejen i køleskabet en halv times tid.

4

Dejen deles derefter i 6 portioner som rulles ud til en pølse på ca. 30 cm og rulles flade med kagerulle og med en bredde på ca. 4 cm.

5

Løsn dem fra bordet med en skarp kniv og læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æggehvide og drys med perlesukker.

6

Bages øverst i ovnen ca. 10 min. ved 175 grader. Bag kun en plade af gangen, det passer med 3 stænger på hver plade.

7

Tages ud af ovnen og skæres på skrå med det samme. Lille tip: De skal være bløde når de kommer ud af ovnen. Køles af på bageristen.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply