Jeg siger det bare. Når du har prøvet de her svenske chokoladesnitter, så vil de fremover komme med på listen over ynglings småkager der bages til jul. Jeg bagte dem for første gang sammen med en veninde for 6-7 år siden, og så var jeg jeg solgt!
Nu er de med i vores faste sortiment hvert år.
Når du skærer svenske chokoladesnitter over kan du med fordel bruge et pizzahjul. Det er i hvert fald min erfaring at det bliver et bedre resultat end med en kniv.
Et lille fif. Jeg går jo helst ikke ned på udstyr i mit køkken og er glad for at jeg nu har fået et stort køkken med god skabsplads. Kan dog ikke afvise at jeg er begyndt at opbevare ting fra køkkenet i et andet rum også. Har bla. denne lille fine billige dims fra Rosti som jeg bruger til at dele blommer og hvider. Jeg synes at den er genial.
Et andet lille fif. Bag nogle småkager samme dag eller dagen inden hvor du kun skal bruge æggeblommer. Så har du nemlig til at pensle svenske chokoladesnitter. Det kunne evt. være jødekager, den opskrift finder du lige her.
Portionen giver ca. 50-60 stk.
Du kan finde flere opskrifter på jule småkager her.
Update:
Nu har jeg prøvet at bruge kakaopulver fra callebaut, og jeg synes virkelig at man kan smage en forskel. Så gør dig selv den tjeneste at brug en god kakao.
Hvad angår callebaut, så er det også deres chokolade jeg bruger til næsten alt. Det er bare favoritten.
Svenske chokoladesnitter
Ingredients
- 300 g mel
- 200 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 3 spsk kakao
- 200 g koldt smør
- 1 æg
- Pynt: 1 æggehvide og perlesukker
Instructions
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, skær smørret i nogen mindre stykker og smuldr det i.
Kør det sammen i en røremaskine, så er det klar efter to minutter. Men selvfølgelig kan det gøres med klør fem...
Pisk et æg sammen og saml dejen med det og stil dejen i køleskabet en halv times tid.
Dejen deles derefter i 6 portioner som rulles ud til en pølse på ca. 30 cm og rulles flade med kagerulle og med en bredde på ca. 4 cm.
Løsn dem fra bordet med en skarp kniv og læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æggehvide og drys med perlesukker.
Bages øverst i ovnen ca. 10 min. ved 175 grader. Bag kun en plade af gangen, det passer med 3 stænger på hver plade.
Tages ud af ovnen og skæres på skrå med det samme. Lille tip: De skal være bløde når de kommer ud af ovnen. Køles af på bageristen.
Notes
OBS husk at alle ovne er forskellige, så hold øje med småkagerne i ovnen.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på Facebook, der lægger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments