Jul/ Kager

Jødekager

Jødekager

Endnu en af mine julesmåkage favoritter… man kan faktisk have ret mange har jeg fundet ud af!! Men disse tror jeg faktisk ikke at jeg har prøvet at bage før, jeg kunne i hvert fald ikke finde en gammel krøllet opskrift nogen steder. Så jeg fandt denne opskrift, som er fra Meyers, jeg har så ændret den en lille smule.

Jeg fik 60 småkager ud af denne portion

330 g mel

250 g koldt smør

200 g sukker

2 æggeblommer

Til pynt:

1 sammenpisket æg

3 spsk sukker

1 spsk kanel

25 g finthakkede mandler

Mel og smør smuldres, jeg brugte min røremaskine, så det tog ingen tid. Sukker og æggeblommer tilsættes og rør det sammen uden at ælte alt for meget.

Igen var jeg glad for min lille Rosti dims som kan skille blommer og hvider.

Dejen rulles til en pølse med en diameter på ca. 5 cm, pakkes i plastfolien og ligges i køleskabet i 2-3 timer. Min kom til at ligge lidt længere, da jeg lige skulle til fødselsdag ved min skønne niece som blev 12 år. Men det sker der ikke noget ved at den gør. Hvis der ikke er så meget tid, så kan den også ligges i fryseren 1 times tid.

Imens kan pynten gøres klar… Jeg valgte at lave to slags fyld, men det er jo en smagssag for den enkelte.

Bland sukker og kanel, del portionen i to og kom de finthakkede mandler i den ene portion.

Så kommer det sjove… her kan forekomme ironi!! Nu skal der skæres tynde skiver, og lad os bare sige, jeg nåede at blive uvenner med 2 knive inden jeg fandt den rette. Så for mig virkede det bedst med en lille skarp kniv…

Den dej som blev tilovers efter min lille situation med 2 andre knive valgte jeg at rulle ud, og stak cirkler ud med et glas. Jeg synes personligt det er noget nemmere at skære en rulle i skiver, end at stikke småkager ud med et glas!! Men dejen skulle jo endelig ikke gå til spilde.

Småkagerne pensles med sammenpisket æg og der drysses kanelsukker på.

Bages ca. 8 minutter midt i ovnen ved 200 grader. Hold øje med dem, da alle ovne er forskellige. De skal være let lysebrune.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply