Hovedretter med svinekød

Svinekød i sursød sauce

Svinekød i sursød sauce

Der er en del snitte arbejde til svinekød i sursød sauce. Så jeg vil råde dig til at få snittet alle grønsager og blandet sursød saucen inden du går igang med at stege grønsager og kød. Der er nemlig ikke så meget tid til at fikse det mens du rører rundt…

Svinekød i sursød sauce er ret sund, der er nemlig fyldt med gode grønsager. Til stegning kan der også sagtens bruges en sauterpande, og såmænd også en gryde.

Opskriften er til 4 personer

Kan serveres både med nudler og ris. Du kan også servere blomkålsris til, hvis det skal være endnu mere sundt.

 

Svinekød i sursød sauce

By Berit Serves: 4 pers.

Ingredients

 • 500 g skinkekød (jeg brugte skinkeschnitzler)
 • 1 bundt forårsløg
 • 1 squash
 • 250 g champignon
 • 350 g hvidkål
 • olie til stegning (jeg brugte rapsolie)
 • 3 spsk oystersauce
 • Marinade til kødet:
 • 2 spsk olie (jeg brugte rapsolie)
 • 2 fed hakket hvidløg
 • 4 spsk soya
 • 1 tsk sambal oelek
 • Sursød sauce:
 • ½ dl eddike
 • 3 spsk koncentreret tomatpure
 • 1 dl vand
 • 3 spsk sukker
 • 1 knsp sambal oelek

Instructions

1

Start med at skære kødet i tynde strimler. Ingredienser til marinaden røres sammen, kødet blandes med marinaden og trækker mens grønsager snittes og steges. Jeg bruger altid en frysepose til at marinere i, da marinaden let fordeles.

2

Så skal du igang med den store snittekniv... Forårsløg snitttes i 2 cm lange stykker, squash skæres i strimler, champignon i skiver og hvidkålen snittes fint.

3

Varm en wok eller sauterpande op med olie og lynsteg grønsagerne i 3 portioner, i ca. 2 minutter pr. portion, sørg for at rør rundt i dem hele tiden. Jeg kom lidt olie i wokken for hver portion.

4

Gem grønsagerne mens du steger kødet i marinaden i 3-4 minutter, igen skal du røre rundt hele tiden.

5

Mens jeg steger grønsager og kød, har jeg skruet helt op for blusset.

6

Når du er færdig med stegning af kødet blandes grønsager sammen med  (skru lidt ned for blusset) varm det igennem og tilsæt oystersauce og sursød sauce. Varmes igennem et par minutter og så er denne lækre wokret klar til servering.

7

Jeg valgte at jævne en smule med maizena opløst i vand, da jeg synes at saucen var lige tynd nok. Men det er jo smag og behag.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply