Hovedretter med oksekød

Kartoffel lasagne

Kartoffel lasagne

Dejlig nem ret som passer sig selv i ovnen, så er der tid til at få ryddet op i køkkenet inden maden bliver serveret. Har lovet Oliver at vi ikke får lasagne når han ikke er her, han elsker den traditionelle lasagne. Så kan vi eksperimentere med andre versioner når vi har en børnefri uge. Og i den her uge blev det til kartoffel lasagne.

En anden alternativ lasagne er den her med feta.

Portionen rækker til 4 personer (når den bliver serveret uden salat og flutes til). Men jeg vil nu anbefale at du serverer en salat til kartoffel lasagne, så det fylder lidt. Nå ja og for sundheden…

Note til mig selv… vær knap så rundhåndet med peberkværnen næste gang.

Denne her opskrift er en af de første jeg lagde på bloggen for lidt over 4 år siden. Jeg kan virkelig se hvordan jeg har udviklet mig med at tage billeder. Så nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at tage et nyt billede. Hvis du vil se det gamle, så findes det på mit opslag på instagram jeg lavede den 08. januar 2021. Og jeg siger det bare… det er ikke pænt 😉 he he

Jeg har også ændret lidt på opskriften og kommet bechamelsauce i, det gør den endnu mere lækker.

Kartoffel lasagne

By Berit
Prep Time: 20-30 minutter Cooking Time: 1 time

Ingredients

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 3 fed finthakkede hvidløg (eller et helt kinahvidløg)
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk koncentreret tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk koncentreret kalvefond
  • 800 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • Bechamelsauce:
  • 40 gram smør
  • 40 gram mel
  • 2 tsk salt
  • lidt peber
  • lidt muskatnød (kan også udlades)
  • 5 dk mælk
  • Til gratinering:
  • 150 g gratineringsost (i dag blev det klovborg der blev revet, da det var det eneste køleskabet kunne byde på)

Instructions

1

Sæt ovnen på 200 grader.

2

Kødsauce:

3

Brun kødet i olien i 2-3 minutter, tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere et par minutter.

4

Tilsæt salt, peber, kalvefond, tomatpure og hakkede tomater og lad det simre i 5 minutters tid.

5

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tynde skiver.

6

Bechamelsauce:

7

Smelt smør og rør melet i.

8

Mælk tilsættes lidt af gangen og kog saucen i 5 minutters tid.

9

Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.

10

Samling af lasagnen:

11

Start med at lægge et lag med kartofler og gulerødder blandet i et ovnfast fad, derefter kødsauce og bechamelsauce, endnu et lag blandet, så kødsauce og bechamelsauce og til sidst et lag kartofler og fordel så resten af kødsaucen og bechamelsaucen ovenpå. Krydr med salt for hvert lag kartofler og gulerødder og peber for hvert andet.

12

Start med at give det 40 minutter, drys osten over og giv det yderligere 20 minutter.

Notes

Hvis du ikke har mod på at lave din egen bechamelsauce, så kan en færdig morney sauce sagtens bruges.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply