Hovedretter med oksekød

Kartoffel lasagne

Kartoffel lasagne

Dejlig nem ret som passer sig selv i ovnen, så er der tid til at få ryddet op i køkkenet inden maden bliver serveret. Har lovet Oliver at vi ikke får lasagne når han ikke er her, han elsker den traditionelle lasagne. Så kan vi eksperimentere med andre versioner når vi har en børnefri uge…

Portionen rækker til 3 personer (når den bliver serveret uden salat og flutes til)

500 g hakket oksekød

1 finthakket løg

3 fed finthakkede hvidløg

olivenolie til stegning

salt og friskkværnet peber

6 spsk tomatpure (ikke den koncentrerede)

2 spsk koncentreret kalvefond

3 dl vand

800 g kartofler

200 g gulerødder

150 g gratineringsost (i dag blev det klovborg der blev revet, da det var det eneste køleskabet kunne byde på)

Sæt ovnen på 225 grader.

Brun kødet i olien i 2-3 minutter, tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere et par minutter.

Tilsæt salt, peber, kalvefond, tomatpure og vand og lad det simre i 5 minutters tid.

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tynde skiver.

Start med at lægge et lag med kartofler og gulerødder blandet i et ovnfast fad, derefter kød, endnu et lag blandet, så kød og til sidst et lag kartofler. Krydr med salt og peber for hvert lag kartofler og gulerødder.

Start med at give det 20 minutter, drys osten over og giv det yderligere 20 minutter.

Note til mig selv… vær knap så rundhåndet med peberkværnen næste gang

img_1241-2

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply