Hovedretter med oksekød

Kartoffel lasagne

Kartoffel lasagne

Dejlig nem ret som passer sig selv i ovnen, så er der tid til at få ryddet op i køkkenet inden maden bliver serveret. Har lovet Oliver at vi ikke får lasagne når han ikke er her, han elsker den traditionelle lasagne. Så kan vi eksperimentere med andre versioner når vi har en børnefri uge. Og i den her uge blev det til kartoffel lasagne.

En anden alternativ lasagne er den her med feta.

Portionen rækker til 3 personer (når den bliver serveret uden salat og flutes til). Men jeg vil nu anbefale at du serverer en salat til kartoffel lasagne, så det fylder lidt. Nå ja og for sundheden…

Note til mig selv… vær knap så rundhåndet med peberkværnen næste gang.

 

Kartoffel lasagne

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 3 fed finthakkede hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 spsk tomatpure (ikke den koncentrerede)
  • 2 spsk koncentreret kalvefond
  • 3 dl vand
  • 800 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 150 g gratineringsost (i dag blev det klovborg der blev revet, da det var det eneste køleskabet kunne byde på)

Fremgangsmåde

1

Sæt ovnen på 225 grader.

2

Brun kødet i olien i 2-3 minutter, tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere et par minutter.

3

Tilsæt salt, peber, kalvefond, tomatpure og vand og lad det simre i 5 minutters tid.

4

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tynde skiver.

5

Start med at lægge et lag med kartofler og gulerødder blandet i et ovnfast fad, derefter kød, endnu et lag blandet, så kød og til sidst et lag kartofler. Krydr med salt og peber for hvert lag kartofler og gulerødder.

6

Start med at give det 20 minutter, drys osten over og giv det yderligere 20 minutter.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply