Hovedretter med oksekød

Lasagne med fetaost

Lasagne med fetaost

Mums siger jeg… men nok ikke lige helt den sunde version…. men man kan selvfølgelig bruge minimælk og cremefine til ostesaucen for at gøre den lidt lettere.

Den smager også skønt dagen efter, jeg fik resten opvarmet i mikroovnen.

1 løg

3 fed hvidløg

500 gram hakket oksekød

1 spsk olivenolie

3 spsk friskhakket rosmarin

1 dåse hakkede tomater med chilismag

1 dl tomatpure (ikke koncentreret)

1 tsk sambal oelek

100 gram fetaost

250 gram friske lasagneplader

salt og peber

Ostesauce:

5 dl sødmælk

2½ dl fløde

2 spsk maizena majsstivelse

4 spsk vand

100 gram fetaost

Løg og hvidløg hakkes fint og steges i olivenolie sammen med hakket oksekød til det har fået farve.

Kom rosmarin, hakkede tomater, tomatpure og sambal oelek i lad det koge i ca. 10 minutters tid. Smag til med salt og peber.

Til ostesaucen skal mælk og fløde bringes i kog og jævnes derefter med maizena. Derefter smuldres fetaost i og smeltes.

Så skal den lægges sammen, start med et lag ostesauce, så lasagneplader og så kødsauce… sådan fortsættes indtil det hele er brugt. Sørg dog for at afslutte med et lag ostesauce (lidt mere end det imellem lasagnepladerne) og smuldr fetaosten over.

Jeg havde ikke så meget fyld imellem hvert lag, og jeg endte med 4 lag lasagneplader. Og på trods af der ikke var så meget fyld imellem lagene, så var den dejlig saftig.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply