Hovedretter med oksekød

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff er en skøn efterårs/vinter ret. Meeeen da jeg købte kødet i fredags, da stod det også ned i stænger og var meget efterårsagtigt. Fik det dog først lavet lørdag, men selvom der var sol og varme, så smagte det fantastisk alligevel, retten havde rigtig meget smag og så fik vi også nye kartofler til, så lidt sommer var der…

Når jeg serverer bøf stroganoff om vinteren, så elsker jeg at få kartoffelmos til. Men det kan også sagtens serveres med ris. Kartoffelmosen jeg serverer, er ofte denne her, der er nemlig ikke kun kartofler i.

Nu med nyt billede… jeg udvikler mig hele tiden. Og denne gang serveret med en helt almindelig kartoffel/sellerimos.

Denne portion er til 3-4 personer

 

Bøf stroganoff

By Berit Serves: 3-4

Ingredients

  • 500 g skært oksekød i strimler
  • 2 løg
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 500 g champignon
  • 2 dl vand
  • 1 spsk konc. kalvefond
  • 4 dl fløde
  • 3 spsk konc. tomatpure
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk mel
  • 3 spsk paprika
  • salt og peber
  • 1 spsk smør

Instructions

1

Skær løgene i tynde både og champignoner renses og skæres i halve eller kvarte hvis de er store. Hvis det er små champignoner, så bruges de hele.

2

Bacon skæres i mindre stykker.

3

Bland mel, paprika, salt og peber i en frysepose og kom strimlerne i og ryst det godt sammen.

4

Bacon steges sprød i en stor gryde og tages op, svits derefter løg og champignon i fedtet i 5 minutters.

5

Når det er svitset færdig tages det op af gryden.

6

Kom smørret i gryden og svits kødet i 3 minutters tid til det er brunet.

7

Derefter tilsættes konc. tomatpure, laurbærblade, løg, bacon, champignon, vand og konc. kalvefond.

8

Så skal det simre 1-2 timer, vores tog 1 time og 15 minutter og så blev fløden tilsat, og derefter fik den yderligere 15 minutter.

9

Og så er det bare at servere med ynglingstilbehøret...

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply