Hovedretter med oksekød

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff

Det her er godt nok en efterårs/vinter ret…. meeeen da jeg købte kødet i fredags, da stod det også ned i stænger og var meget efterårsagtigt. Fik det dog først lavet lørdag, men selvom der var sol og varme, så smagte det fantastisk alligevel, retten havde rigtig meget smag og så fik vi også nye kartofler til, så lidt sommer var der…

Denne portion er til 3-4 personer

500 g skært oksekød i strimler

2 løg

1 pakke bacon i skiver

500 g champignon

2 dl vand

1 spsk konc. kalvefond

4 dl fløde

3 spsk konc. tomatpure

2 laurbærblade

2 spsk mel

3 spsk paprika

salt og peber

1 spsk smør

 

Skær løgene i tynde både og champignoner renses og skæres i halve eller kvarte hvis de er store. Hvis det er små champignoner, så bruges de hele.

Bacon skæres i mindre stykker.

Bland mel, paprika, salt og peber i en frysepose og kom strimlerne i og ryst det godt sammen.

Bacon steges sprød i en stor gryde og tages op, svits derefter løg og champignon i fedtet i 5 minutters. Og som i kan se på billedet så er det ved høj varme… var ikke til at tage et billede uden damp. Når det er svitset færdig tages det op af gryden.

Kom smørret i gryden og svits kødet i 3 minutters tid til det er brunet. Derefter tilsættes konc. tomatpure, laurbærblade, løg, bacon, champignon, vand og konc. kalvefond.

Så skal det simre 1-2 timer, vores tog 1 time og 15 minutter og så blev fløden tilsat, og derefter fik den yderligere 15 minutter.

Og så er det bare at servere med ynglingstilbehøret…

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply