Hovedretter med oksekød

Fyldte tomater med oksekød og fetaost

Fyldte tomater med oksekød og fetaost

Så er der igen overskud til bloggen efter bryllups planlægningen og den efterfølgende fantastiske fest. Men hold fast jeg har været træt nærmest en uge efter, men vi holdt det også hjemme på terrassen og jeg lavede mad til 50 gæster. Ja altså min kollega som styrede køkkenet på selve dagen, siger at jeg havde lavet mad til 100 flere end vi var…. og ja, jeg må indrømme at vi havde MANGE rester. Men det var også første gang at jeg lavede mad til så mange personer, men jeg har så lært noget til en anden gang!!

I dag var jeg lige en tur ved Den lille slagter i Christiansfeld og der blev købt stroganoff strimler og hakket oksekød. Det var meningen at vi skulle have haft bøf stroganoff, men jeg kom for sent igang med at lave mad… men det får vi så i morgen, så en af dagene kommer den opskrift på bloggen.

I stedet for blev det til fyldte tomater, vi havde nemlig 7 store tomater som snart skulle bruges, noget feta i køleskabet og ny indkøbt hakket oksekød, så lidt tøm køleskabet blev det til…

Portionen passer til 4 personer

8 store tomater

500 gram hakket oksekød (vores var ret fedtfattigt)

1 løg

1 fed hvidløg (et af de kinesiske hele hvidløg)

100 gram fetaost

salt og peber

becel til stegning

krydderier efter eget valg, her blev det i dag til chilimix, oregano, aromat og allround krydderi

 

Løg og hvidløg hakket fint og steges sammen med de hakkede oksekød, krydderier, salt og peber. Når det er brunet godt tages det af varmen.

Tomaterne skylles og toppen skæres af.

Indmaden tages ud og kommes i en skål. det var Klaus der stod for det job, først brugte han en kniv, men fandt ud af at en ske til at tage is med var meget bedre.

Når alt fyldet er ud så hældes væden fra og indmaden fra 4 tomater hakket groft og blandes i kødet.

Feta skæres i tern og tilsættes kødblandingen.

Kom tomaterne i et ildfast fad og fyld dem med kødblandingen og tilberedes i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

Vi fik dem med ris til, og de er så saftige at der ikke manglede noget sauce.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply