Hovedretter med oksekød

Gullash i stegeso med kartoffel/sellerimos

Gullash i stegeso med kartoffel/sellerimos

Vi fik en kvart ko/kalv her i sidste uge, så fryseren er godt fyldt med lækkert kød, og det er sæson for simremad, så stegesoen blev fundet frem til at lave denne lækre gullash i.

Vi fik det en søndag, for der havde jeg jo god tid til at sætte den i ovnen i lang tid, vil tro at forberedelse inden den kom i ovnen var max. en halv time. Der er ikke noget bedre end at dufte til maden hele eftermiddagen. Og man kan nå en masse mens retten bare står der og passer sig selv… ja altså det er muligt at nå en masse 😉 jeg ramte vist bare sofaen og brugte tiden på surfe lidt rundt på nettet og blive inspireret til den kommende uges madplan. Ret god overspringshandling i stedet for at skrælle de 5 spande æbler som vi fik samlet i dag.

Gullash i stegeso med kartoffel/sellerimos

Gullash i stegeso med kartoffel/sellerimos

Af Berit Personer: 3-4

Ingredienser

  • Gullash:
  • 500 gram oksekød i tern
  • smør til stegning
  • 2 løg
  • 2 store fed hvidløg
  • 200 gram skrællede gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 oksebouillon terning
  • 2,5 dl creme fine
  • 2,5 dl kogende vand
  • 2 spsk stærk paprika
  • 2 laurbærblade
  • salt og peber
  • Kartoffelmos:
  • 800 gram kartofler
  • 300 gram knoldselleri
  • 1 bdt persille
  • 50 gram smør
  • 1 dl mælk
  • salt

Fremgangsmåde

1

Skær løg i mindre stykker, hak hvidløg fint og skær gulerødder i tykke skiver, bland det sammen og kom det i stegesoen.

2

Brun kødet i smør på en pande eller i en gryde og læg det ovenpå grønsagerne.

3

Opløs oksebouillon terning i det kogende vand.

4

Bland derefter bouillonen med hakkede tomater, creme fine, paprika, laurbærblade, salt og peber og hæld det over kødet.

5

Stil stegesoen i en kold ovn, og så skal den bare stå der og hygge sig i 4 timers tid ved 160 grader.

6

Skær kartofler og selleri i mindre stykker og kog dem i usaltet vand til de er godt møre, ca. 20 minutter.

7

Hæld vandet fra og mos dem med en kartoffelstamper, tilsæt smør, mælk, finthakket persille og salt og rør det sammen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply