Brød og boller

Sunde pitabrød

Sunde pitabrød

I går aftes stod menuen på pitabrød, og det smager bare så dejligt med hjemmelavede. Og det er slet ikke svært at lave…

Som tilbehør fik vi hakket oksekød stegt med løg og hvidløg og kyllingekebab. Dertil salat, tomater, agurk, majs, peberfrugt og gulerødder., og selvfølgelig lidt dressing til… Og det sker af og til at jeg laver en hjemmelavet dressing a la thousand island.

Denne portion giver 10 stk

 

Sunde pitabrød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl mælk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 150 g fuldkorns speltmel (eller andet groft mel)
  • ca. 250-300 g hvedemel

Fremgangsmåde

1

Lun mælken en smule, kom lunken vand i og opløs gæren i deri.

2

Tilsæt de øvrige ingredienser, dog ikke alt hvedemelet på en gang.

3

Ælt det sammen og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.

4

Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.

5

Rul dem flade med kagerullen.

6

Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 10 minutter, lige inden de skal i ovnen vendes de.

7

Bages ca. 10 minutter ved 200 grader midt i ovnen.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dressing a la thousand island - Berits univers
    13. januar 2019 at 15:34

    […] noget med dressing. Denne her dressing a la thousand island laver jeg af og til når vi skal have pitabrød, og især når det er […]

  • Leave a Reply