Brød og boller

Sunde pitabrød

Sunde pitabrød

I går aftes stod menuen på pitabrød, og det smager bare så dejligt med hjemmelavede sunde pitabrød. Og det er slet ikke svært at lave…

Som tilbehør fik vi hakket oksekød stegt med løg og hvidløg og kyllingekebab. Dertil salat, tomater, agurk, majs, peberfrugt og gulerødder, og selvfølgelig lidt dressing til…

Og det sker af og til at jeg laver en hjemmelavet dressing a la thousand island.

Det er lidt sjovt når man bager pitabrød, jeg bliver imponeret hver gang at de lige ved at de skal være pitabrød og hæve op. Og nu har jeg efterhånden bagt dem temmelig mange gange, men jeg smiler stadig stort når de opfører sig pænt…

Denne portion på sunde pitabrød giver 10 stk

 

Sunde pitabrød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl mælk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 150 g fuldkorns speltmel (eller andet groft mel)
  • ca. 250-300 g hvedemel

Fremgangsmåde

1

Lun mælken en smule, kom lunken vand i og opløs gæren i deri.

2

Tilsæt de øvrige ingredienser, dog ikke alt hvedemelet på en gang.

3

Ælt det sammen og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.

4

Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.

5

Rul dem flade med kagerullen.

6

Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 10 minutter, lige inden de skal i ovnen vendes de.

7

Bages ca. 10 minutter ved 200 grader midt i ovnen.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply