Desserter

Islagkage med 2 slags is

Islagkage med 2 slags is

Denne her islagkage er lavet at dele fra min daim islagkage, rester af dulce de leche (karamel af en dåse kondenseret mælk som er kogt 2 timer) og min veninde Dianas fantastiske citron is. Hun har lavet den til os veninder mange gange, og jeg kommer altid til at spise lidt for meget af den.

De 2 søde ting og så den rigtig sure citron is matcher hinanden godt.

Den eneste ulempe ved den…. man får en KÆMPE opvask bagefter. Så er det jo kun godt at den kan laves i forvejen og lige er at servere på dagen.

Man starter med at bage en mandelmarengsbund, den skal så køle helt af i springformen inden at isen kan kommes over.

Portionen passer til en springform på 24 cm i diameter, den skal smøres og drysses med mel. Jeg kommer altid bagepapir i bunden. Jeg ligger et ark på bunden og lukker springformen rundt om.

Mandelmarengsbund:

150 g mandler

2½ dl flormelis

1 tsk bagepulver

4 æggehvider (jeg plejer at bruge pasteuriserede, men det er mest for ikke at have blommer tilovers.

Mandlerne hakkes fint i en blender eller lignende. De blandes med flormelis og bagepulver i en skål.

Æggehviderne piskes stive og vendes i mandelblandingen.

Springformen smøres og drysses med mel. Jeg kommer en smule mel i, og drejer springformen rundt til det er fordelt, og så vender jeg den på hovedet så det overskydende mel kasseres. Kom mandelmarengsdejen i formen.

Bages i 30 minutter ved 175 grader.

Citron is:

2 økologiske citroner  (saften fra begge og reven skal fra den ene)

2½ dl fløde

100 g flormelis

Riv skallen fint fra den ene citron og pres derefter dem begge. Blandes med flormelis. Flormelis har tit klumper, så derfor valgte jeg at sigte det i citronsaften.

Jeg har sådan en fancy dims at gøre det med… Men en trådsi kan sagtens bruges.

Pisk fløden til en let flødeskum og bland det sammen med citronmassen.

Hældes over marengsbunden og kommes i fryser minimum en halv times tid inden at karamel isen skal på.

Karamel is:

3/4 dl sukker

4 pasteuriserede æggeblommer

3 dl fløde

1 tsk vanillesukker

170 g dulce de leche (karamelmasse)

Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse i en skål. I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.

Rør i karamelmassen så den bliver mere blød.

Vend karamelmassen, vanillesukker og flødeskum i æggemassen.

Hæld cremen over citron isen i springformen og dæk til med witawrap og sættes i fryseren mindst 4 timer.

Jeg tror at jeg vil ønske mig nogen springforme med plastiklåg, for af en eller anden mærkelig grund ender jeg altid med at blive viklet halvt ind i witawrap lettere hysterisk…

Når isen skal serveres, så skal den ud af fryseren ca. en halv time før servering.

Nu har jeg jo ikke et udpræget pynte gen, så her bliver den bare serveres som den er… altså selvfølgelig på et pænt fad. Men jeg får sjældent pyntet islagkagen…

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Diana Hjort Aamand
    12. januar 2017 at 19:35

    Mums den må jeg heller prøve 🙂

    • Reply
      admin
      13. januar 2017 at 18:18

      Ja du kan jo opskriften på citron isen 😉

    Leave a Reply