Desserter

Islagkage med 2 slags is

Islagkage med 2 slags is

Denne her islagkage med 2 slags is har jeg sat sammen af flere favoritter. Bunden er fra min daim islagkage og min veninde Dianas fantastiske citronis. Og så noget dulce de leche (karamel af en dåse kondenseret mælk som er kogt 2 timer) eller købt færdig. Resten kan du komme lidt flagesalt i og komme i fyldte chokolader. Du kan finde min guide til tempering af mørk chokolade her.

De 2 søde ting og så den rigtig sure citronis matcher hinanden godt. Min veninde har lavet citronisen til os veninder mange gange, og jeg kommer altid til at spise lidt for meget af den.

Den eneste ulempe ved den. Man får en KÆMPE opvask bagefter. Så er det jo kun godt at den kan laves i forvejen, og lige er til at servere på dagen.

Man starter med at bage en mandelmarengsbund, den skal så køle helt af i springformen inden at isen kan kommes over.

Portionen passer til en springform på 24 cm i diameter, den skal smøres og drysses med mel. Jeg kommer altid bagepapir i bunden. Jeg ligger et ark på bunden og lukker springformen rundt om.

Jeg tror at jeg vil ønske mig nogen springforme med plastiklåg, for af en eller anden mærkelig grund ender jeg altid med at blive viklet halvt ind i witawrap lettere hysterisk…

Når den lækre islagkage med 2 slags is skal serveres, så skal den ud af fryseren ca. en halv time før servering. Og hvad angår pynt, så er der helt frit valg. Det kommer lidt an på sæson, hvad der lige er af lækre bær.

 

Islagkage med 2 slags is

By Berit Serves: 8-10 personer

Ingredients

  • Mandelmarengsbund:
  • 150 g mandler
  • 2½ dl flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æggehvider 
  • Citron is:
  • 2 økologiske citroner  (saften fra begge og reven skal fra den ene)
  • 2½ dl fløde
  • 100 g sigtet flormelis
  • Karamel is:
  • 3/4 dl sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk vanillesukker
  • 200 g dulce de leche (karamelmasse)
  • Og så pynt efter eget valg

Instructions

1

Mandelmarengsbund:

2

Mandlerne hakkes fint i en blender eller lignende. De blandes med flormelis og bagepulver i en skål.

3

Æggehviderne piskes stive og vendes i mandelblandingen.

4

Springformen smøres og drysses med mel. Jeg kommer en smule mel i, og drejer springformen rundt til det er fordelt, og så vender jeg den på hovedet så det overskydende mel kasseres. Kom mandelmarengsdejen i formen.

5

Bages i 30 minutter ved 175 grader.

6

Citron is:

7

Riv skallen fint fra den ene citron og pres derefter dem begge.

8

Blandes med flormelis. 

9

Pisk fløden til en let flødeskum og bland det sammen med citronmassen.

10

Kom kageplast i kanten af springformen.

11

Citronis hældes over marengsbunden og kommes i fryser minimum en halv times tid inden karamel isen skal ovenpå.

12

Karamel is:

13

Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse i en skål.

14

I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.

15

Rør i karamelmassen så den bliver mere blød.

16

Vend karamelmassen, vanillesukker og flødeskum i æggemassen.

17

Hæld cremen over citron isen i springformen og dæk til med witawrap og sættes i fryseren mindst 4 timer.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Diana Hjort Aamand
    12. januar 2017 at 19:35

    Mums den må jeg heller prøve 🙂

    • Reply
      admin
      13. januar 2017 at 18:18

      Ja du kan jo opskriften på citron isen 😉

    Leave a Reply