Desserter

Daim islagkage

Daim islagkage

Denne lækre daim islagkage er altid et hit at lave, især drengene her i huset er vilde med den.

OG min bonussøn på 22 år kan også finde ud af at lave den, og han er ikke den der står mest i et køkken og laver alt fra bunden 😉

Vi har lavet den til alle anledninger, nytår, bryllup, barnedåb og bare sådan fordi vi har lyst. Det gode er at den kan laves i forvejen, og så skal den bare tages ud en halv times tid inden den skal serveres. Og så kan man pynte den lige som man har lyst til… Ja okay jeg indrømmer at jeg sjældent får pyntet min… men derfor smager den jo godt alligevel.

Sådan ser det ud når jeg kommer bagepapir i bunden af springformen, jeg klipper så bagepapiret til bagefter.

Portionen her passer til en springform på 22 cm.

Jeg oplevede at mine mandelmarengs bunde trak sig sammen da de stod og kølede af, de fik også lov til at køle af i flere timer. Men så kom isen bare ud over bundene, det smagte den bestemt ikke dårligere af.

 

Daim islagkage

Ingredienser

  • Mandelmarengsbund:
  • 150 g mandler
  • 2½ dl flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æggehvider (jeg plejer at bruge pasteuriserede, men det er mest for ikke at have blommer tilovers.
  • Daim is:
  • 3/4 dl sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 dobbelte daim

Fremgangsmåde

1

Man starter med at bage en mandelmarengsbund, den skal så køle helt af i springformen inden at isen kan kommes over.

2

Portionen passer til en springform på 22 cm i diameter, den skal smøres og drysses med mel. Jeg kommer altid bagepapir i bunden. Jeg ligger et ark på bunden og lukker springformen rundt om.

3

Mandlerne hakkes fint i en blender eller lignende.

4

De blandes med flormelis og bagepulver i en skål.

5

Æggehviderne piskes stive og vendes i mandelblandingen.

6

Springformen smøres og drysses med mel. Jeg kommer en smule mel i, og drejer springformen rundt til det er fordelt, og så vender jeg den på hovedet så det overskydende mel kasseres.

7

Kom mandelmarengsdejen i formen.

8

Bages i 30 minutter ved 175 grader.

9

Daim isen:

10

Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse i en skål.

11

I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.

12

Vend hakket daim (min kommer en tur i minihakker), vanillesukker og flødeskum i æggemassen.

13

Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen og dæk til med witawrap og sættes i fryseren mindst 4 timer.

14

Når isen skal serveres, så skal den ud af fryseren ca. en halv time før servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply