På en kold vinterdag er det lækkert med suppe. I dag har vi fået kartoffel-porre suppe, det er dejligt nemt og smager skønt.
Om vinteren der får vi som regel suppe en gang om ugen. Ofte er det hjemmelavet, men når det skal være ekstra nemt, så kan vi godt finde på at købe en færdig fra frost.
Lige i dag var suppen ikke helt så sund, men det var fordi vi havde lidt forskellige rester i køleskabet som skulle bruges.
Så for at gøre suppen sundere, så kan man erstatte fløden med cremefine og bacon og chorizo kan erstattes med parmaskinke.
Vi får altid flutes til suppe. Og det er som regel altid hjemmebagte. Jeg sørger altid for at bage en god portion og så i fryseren med dem. Så er det nemt lige at tage et flutes op af fryseren og lune det i ovnen. Du kan finde inspiration til forskellige flutes her.
Hvis du vil have en anden end kartoffel-porre suppe, så har jeg flere supper på bloggen. Du kan finde inspiration til dem her.
Kartoffel-porre suppe
Ingredients
- 750 g kartofler (uskrællet vægt)
- 3 porrer
- 1 løg
- becel til stegning
- 1,5 liter hønsebouillon
- 3 dl fløde
- salt og peber
- Fyld:
- 100 g chorizopølse
- 1 pakke bacon i skiver
Instructions
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker, løget hakkes fint og porrerne renses og skæres i skiver.
Kommes i en gryde med becel og svitses i ca. 10 minutter under omrøring uden at det tager farve.
Tilsæt hønsebouillon, salt og peber og lad det simre under låg i 20 minutter.
Blend suppen, det er nemmest med en stavblender, tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
Skær chorizopølsen i mindre tern og bacon i små stykker og steg det sprødt på en pande.
Hæld suppen op i en tallerken og tilsæt et par skefulde fyld.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments