Efter julens og nytårets gæster var der lidt rester af kartofler, selleri og en ordentlig dusk persille, og så er det jo piv koldt i disse dage. Så det er tid til suppe… det varmer så dejligt. Og så er det lækkert med sådan en dejlig mættende kartoffel-selleri suppe.
Den er dejlig nem at lave. Det er bare at få skrællet og snittet og så i en gryde og så passer den sig selv og skal bare have lidt kærlighed til sidst.
Denne her version er med fløde og med bacontern som drys. Hvis du have den lidt mere fedtfattig, så kan der bruges mælk og røget filet i tern som topping.
Vi havde også rester af ciabattaflutes, som vi skar i skiver og ristede. Og sørme om der ikke også var lidt af den lækre hvidløgssmør til at komme ovenpå. En lidt sundere version af flutes som ville være lækkert som tilbehør er disse nemme flutes med rugmel.
Kartoffel-selleri suppe
Ingredients
- 500 gram selleri (renset vægt)
- 400 gram kartofler (renset vægt)
- 2 porrer
- 1 liter hønsebouillon
- 2 dl fløde
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- becel til stegning
- 1 bdt. persille
Instructions
Skær kartofler og selleri i grove tern.
Skyl porrer og skær dem i skiver.
Svits kartofler, selleri og porrer i becel i 5 minutters tid.
Tilsæt hønsebouillon og lad det simre i 30-40 minutter under låg.
Kom en stavblender i suppen og blend den indtil den er jævn.
Tilsæt fløde og citronsaft og smag til med salt og peber.
Bacontern steges sprøde og serveres til suppen sammen med hakket persille.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments