Supper

Kartoffel-selleri suppe

Kartoffel-selleri suppe

Efter julens og nytårets gæster var der lidt rester af kartofler, selleri og en ordentlig dusk persille, og så er det jo piv koldt i disse dage. Så det er tid til suppe… det varmer så dejligt.

Den er dejlig nem at lave, det er bare at få skrællet og snittet og så i en gryde og så passer den sig selv og skal bare have lidt kærlighed til sidst.

Denne her version er med fløde og med bacontern som drys, så hvis du have den lidt mere fedtfattig, så kan der bruges mælk og røget filet i tern som topping.

Vi havde også rester af ciabattaflutes, som vi skar i skiver og ristede, og så var der også lidt af den lækre hvidløgssmør til at komme ovenpå. En lidt sundere version af flutes som ville være lækkert som tilbehør er disse nemme flutes med rugmel.

Kartoffel-selleri suppe

Af Berit Personer: 3-4

Ingredienser

  • 500 gram selleri (renset vægt)
  • 400 gram kartofler (renset vægt)
  • 2 porrer
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • becel til stegning
  • 1 bdt. persille

Fremgangsmåde

1

Skær kartofler og selleri i grove tern.

2

Skyl porrer og skær dem i skiver.

3

Svits kartofler, selleri og porrer i becel i 5 minutters tid.

4

Tilsæt hønsebouillon og lad det simre i 30-40 minutter under låg.

5

Kom en stavblender i suppen og blend den indtil den er jævn.

6

Tilsæt fløde og citronsaft og smag til med salt og peber.

7

Bacontern steges sprøde og serveres til suppen sammen med hakket persille.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply