Brød og boller

Ciabatta flutes

Ciabatta flutes

Super lækre langtidshævede ciabatta flutes med sprød skorpe.

Og så tager det ingen tid at lave dem, det er jo helt bestemt en fordel.
Det man så lige skal huske er at starte i god tid… da de skal hæve 12-16 timer. Jeg plejer at røre dejen sammen om aftenen og så bage næste formiddag.
Man skal bare lige have taget på hvordan man lige behandler dejen når den er hævet færdig.
De er super gode når de er friskbagte, og når de er daggamle, er de perfekte til at bruge til bruchetta.

Ciabatta flutes

Personer: 3 store flutes

Ingredienser

  • 2 gram gær (hvad der svarer til 2 ærter)
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vand
  • 800 gram mel med et højt protein indhold (helst med 12 gram pr. 100 gram)

Fremgangsmåde

1

Start dagen før (eller meget tidligt om morgenen) med at opløse gær i koldt vand i en stor skål. Derefter tilsættes salt og mel, og så skal det bare hurtig røres sammen med en træ grydeske til alt mel er "vådt". Det er vigtigt at man kun lige nøjagtig rører rundt til det er samlet.

2

Så dækkes skålen med plastik (jeg bruger en frysepose som jeg klipper op) og dejen skal hæve 12-16 timer på køkkenbordet.

3

Når det nærmer sig så skal ovnen tændes på 275 grader og der kommes en pizzasten eller et bagestål på risten på nederste rille. Hvis du bruger pizzasten, så skal ovnen forvarmes med stenen i 45 minutter, men hvis du bruger bagestål så kan du nøjes med 30 minutter.

4

Når dejen er hæves færdig så drysses der godt med mel ud på køkkenbordet og dejen vendes ud.

5

Kom mel på fingrene og fold dejen ind over hinanden, først fra venstre og så fra højre, klap lidt på dejen og fold også lige en gang oppefra og nedefra. Det er vigtigt at dejen kun foldes og ikke æltes.

6

Så deles dejen i 3 og hver flute vendes i mel og "hives" til den ønskede længde (længden skal passe med den korte side på bagepladen). Overskydende mel rystes af igen og de ligges på bagepapir... og så gøres det samme med de to næste. Det passer lige med at der kan ligge 3 ved siden af hinanden.

7

Så kommes flutes med bagepapir i ovnen på pizzasten eller bagestål og bages ca. 18 minutter ved 275 grader.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Bruschetta med artiskoktapenade - Berits univers
    13. maj 2018 at 15:39

    […] blev der nok til 10 skiver af Lagkagehusets ciabattaflutes, men hvis det er min opskrift på ciabattaflutes, så vil jeg mene at det kun rækker til 5-6 skiver. Hvis jeg bruger de små skiver flutes, så […]

  • Reply
    Hvidløgssmør - Berits univers
    6. december 2018 at 15:47

    […] hvad man kalder det, så smager det fantastisk og det blev spist i store mængder til det nybagte ciabattaflutes i går da vi havde […]

  • Leave a Reply