Forretter/ Frokostbordet/ Tapas

Bruschetta med artiskoktapenade

Bruschetta med artiskoktapenade

Hvor er det bare skønt med det lækre sommervejr, det indbyder til lækker mad på terrassen. Og selvom det er søndag, sker der jo ikke noget ved at få et koldt glas rosévin til de her lækre bruschetta med artiskoktapenade.

Vi havde også rester af ciabatta flutes (dog ikke hjemmebagt). Derudover havde jeg de øvrige ingredienser hjemme til at lave de her lækre bruschetta med artiskoktapenade.

Det er en let frokost ret, men jeg har også før serveret dem til forret. Men jeg kan også anbefale at lave dem til en tapas buffet.

Hvis de serveres til frokost er der til 2-3 personer, men rækker noget længere til forret eller tapas. Ud af denne portion blev der nok til 10 skiver af Lagkagehusets ciabattaflutes. Men hvis det er min opskrift på ciabattaflutes, så vil jeg mene at det kun rækker til 5-6 skiver. Hvis jeg bruger de små skiver flutes, så deler jeg parmaskinken på langs, og kommer en halv skive på hver flute. Men er det de store skiver flutes, så kommer jeg en hel skive parmaskinke på.

Bruschetta med artiskoktapenade

By Berit Serves: 2-10

Ingredients

  • 1 glas marinerede artiskokker (drænet vægt 165 g)
  • 1 håndfuld frisk basilikum + ekstra til pynt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • groft salt og friskkværnet peber
  • 5-10 skiver ciabattaflutes (afhængig af størrelsen)
  • 5 skiver parmaskinke

Instructions

1

Hæld vand/olie fra artiskokker og kom dem i en minihakker og blend dem.

2

Hak basilikumblade groft.

3

Hak hvidløget fint.

4

Tilsæt basilikum, hvidløg, olivenolie og hvid balsamico til artiskokkerne og blend det til den ønskede konsistens.

5

Smag til med groft salt og friskkværnet peber.

6

Rist flutes og kom tapenaden ovenpå og derefter en skive/halv skive parmaskinke på og pynt med basilikumblade.

Notes

Hvis du bruger artiskokker der er marineret i olie, kan du også bruge den olie til tapenaden.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply