Salater/ Tilbehør

Spidskålssalat med asparges og edamamebønner

Spidskålssalat med asparges og edamamebønner

Jeg elsker spidskålssalat, og det kan varieres på alle mulige måder. Denne gang blev den serveret med kyllingefrikadeller, men den passer også rigtig godt som tilbehør til grillmaden.

Dressingen jeg har lavet kan bruges til alle mulige salater, bare lav en stor portion. Den kan nemlig holde sig 4 uger i køleskabet.

Der blev lidt rester af salaten, og den kom lige i en bøtte og med på arbejde til madpakken, og den var stadig frisk. Det er det gode ved spidskål, det smager også godt dagen efter. Ellers kan jeg godt være lidt kræsen med salater som spises på dag to.

 

Spidskålssalat med asparges og edamamebønner

Af Berit Personer: 3

Ingredienser

  • 1/2 spidskål
  • 100 gram edamamebønner
  • 6 grønne asparges
  • 1 peberfrugt
  • 1 håndfuld pecannødder
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 1/2 spsk dijonsennep
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Start med at hakke pecannødder groft og rist dem på en tør pande. De skal køle helt af inden de skal tilføjes salaten.

2

Til dressingen kommes olivenolie, hvid balsamico, dijonsennep, salt (her brugte vi læsøsalt) og friskkværnet peber i en beholder og blend det 10 sekunder med en stavblender.

3

Hak spidskål fint.

4

Knæk det nederste af asparges og skær dem i mindre stykker.

5

Skær peberfrugt i små tern.

6

Bland grønsagerne med edamamebønner og tilsæt 3 spsk dressing og smag til med salt.

7

Anret på et fad og drys de ristede pecannødder ovenpå.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply