Salater

Hvidkålssalat med selleri

Hvidkålssalat med selleri

Vi havde brugt hvidkål den anden dag, så nu skal der findes på retter med hvidkål de næste uger… for selvfølgelig købte jeg det aller største hvidkål jeg kunne finde…

Men hvis (når) vi bliver træt af for mange retter med hvidkål, så snitter jeg bare resten og kommer det i fryseren, så det er nemt til en anden dag.

Der er ikke mange ingredienser i denne lækre salat, og den smagte så godt…  også dagen efter!

Det eneste man lige skal være opmærksom på med denne salat, er at den skal forberedes et par timer inden spisetid.

Hvidkålssalat med selleri

Ingredienser

  • Dressing:
  • 6 spsk æblecidereddike (eller hvid balsamico)
  • 2 spsk flydende honning
  • groft salt
  • Salat:
  • 1/2 knoldselleri (det blev til 275 gram)
  • 250 gram hvidkål
  • 30 gram pinjekerner
  • 1/2 bdt. persille
  • 8 tørrede abrikoser

Fremgangsmåde

1

Knoldselleri rives groft og hvidkål snittes fint.

2

Bland dressingen og kom selleri og hvidkål i, og så skal det trække et par timer inden de øvrige ingredienser tilsættes.

3

Rist pinjekerner på en tør pande og lad dem køle helt af.

4

Persillen hakkes fint, og abrikoser klippes i fine strimler. Det er nemlig meget nemmere at klippe dem over i stedet for at bruge en kniv.

5

Det hele blandes sammen og så er salaten klar til servering.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply