Vi havde brugt hvidkål den anden dag, så nu skal der findes på retter med hvidkål de næste uger. For selvfølgelig købte jeg det største hvidkål jeg kunne finde. Så i dag blev det til hvidkålssalat med selleri.
Men hvis (læs når) vi bliver træt af for mange retter med hvidkål, så snitter jeg bare resten og kommer det i fryseren. Så har vi det dejligt nemt til en anden dag. Samtidig med at vi ikke smider mad ud som kan bruges.
Der er ikke mange ingredienser i denne lækre hvidkålssalat med selleri, og den smagte så godt… også dagen efter!
Det eneste man lige skal være opmærksom på med denne salat, er at den skal forberedes et par timer inden spisetid.
Hvis du mangler idéer til andre retter med hvidkål. Så kan du prøve enten coleslaw, stegte ris med hvidkål eller en wokret med svinekød.
Hvidkålssalat med selleri
Ingredients
- Dressing:
- 6 spsk æblecidereddike (eller hvid balsamico)
- 2 spsk flydende honning
- groft salt
- Salat:
- 1/2 knoldselleri (det blev til 275 gram)
- 250 gram hvidkål
- 30 gram pinjekerner
- 1/2 bdt. persille
- 8 tørrede abrikoser
Instructions
Knoldselleri rives groft og hvidkål snittes fint.
Bland dressingen og kom selleri og hvidkål i, og så skal det trække et par timer inden de øvrige ingredienser tilsættes.
Rist pinjekerner på en tør pande og lad dem køle helt af.
Persillen hakkes fint, og abrikoser klippes i fine strimler. Det er nemlig meget nemmere at klippe dem over i stedet for at bruge en kniv.
Det hele blandes sammen og så er salaten klar til servering.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments