Tilbehør

Coleslaw – svigermors lækre opskrift

coleslaw

Så blev køleskabet tømt for det sidste hvidkål, så ikke noget madspild her hvad det angår. Synes faktisk vi er ret gode til at få brugt de ting vi køber og vi gemmer rester fra aftensmaden og får “buffet” 1-2 gange om ugen. Må nok erkende der blev smidt meget mere ud da jeg boede selv.

Sammen med coleslaw fik vi spareribs (bare de færdiglavede fra Jensens bøfhus) og marinerede kyllingebryster (til hystader som ikke gerne spiser noget med ben i), marineret i en færdigkøbt marinade og kartoffelbåde fra vores actifry. Nogle dage springer vi bare let over det og laver ikke det hele fra bunden.

Opskriften på coleslaw:

ca. 500 g hvidkål

2-3 gulerødder

Marinade:

1 spsk sød sennep

½ dl æblecidereddike

1 tsk sellerisalt

1 spsk sukker

friskkværnet peber

Dressing:

100 g creme fraiche 18%

100 g god mayonaise

1-1½ tsk sukker

salt og friskkværnet peber

Afhængig af hvor fint man vil have det, så kan man enten snitte kålen fint med en kniv, eller rive det groft. Vi valgte at rive kålen groft sammen med gulerødderne. Det kommes i en frysepose og blandes sammen. Til denne portion vil det nok være væsentlig nemmere at få det blandet hvis man bruger i 6 liters pose i stedet for den 4 liters pose vi brugte… men blandet blev det!

Ingredienserne til marinaden piskes sammen og blandes sammen med hvidkål og gulerødder. Trækker min. 1 time i køleskabet.

Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål.

Marinaden hældes fra gennem en sigte og hvidkålen og gulerødderne blandes i dressingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply