Tilbehør

Stegte rosenkål med honning og citron

Stegte rosenkål med honning og citron

Vi prøvede at købe en pose frugt og grønt ved Kvickly igennem app’en “TooGoodToGo” for første gang den anden dag, og jeg må da nok sige jeg er imponeret over hvad vi fik med til en pris på 49 kr. Der var bla. et kilo rosenkål med, så vi har fået lidt forskellige versioner af tilbehør med rosenkål i ugens løb.

Og denne version hvor de lige er lynstegt med honning og citron og til sidst blandet med hakket persille, den var dælme god!! Vi fik det sammen med en tykstegsbøf, hasselback kartofler og bearnaise sauce, mums siger jeg bare!!

Tror vi alle har traumer fra vores barndom med udkogte rosenkål der smagte at prut… så der gik faktisk mange år inden jeg som voksen prøvede at spise rosenkål igen. Men hvis man bare sørger for at tilberede dem korrekt, så er det en lækker spise. Generelt er jeg også ret glad for kål, og der går vi jo en god sæson i møde…

 

Stegte rosenkål med honning og citron

Ingredienser

  • 300 gram rensede rosenkål
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk hakket persille
  • salt og peber
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

1

Gør rosenkål klar ved at tage de yderste blade af og skær det nederste af bunden af.

2

Skær dem enten i halve eller kvarte, det kommer lidt an på hvor store de er, vores var små, så vi nøjes med halve.

3

Varm panden godt op og kom en klat smør på.

4

Kom rosenkål og svits dem lige et par minutter inden du kommer honning og citron i.

5

Ialt skal de stege i ca. 5 minutter, de må nemlig godt have lidt bid, til sidst vendes hakket persille i og der smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply