Tilbehør

Hasselback kartofler – en rigtig klassiker

Hasselback kartofler - en rigtig klassiker

Det kan godt være at hasselback kartofler er en 80’er spise, men her i huset går de aldrig på mode… elsker kombinationen af det bløde indre og det sprøde ydre.

De kan varieres med forskellige krydderier, men lige denne opskrift er helt klassisk.

Kartoflerne tager lidt tid at skære ud, med mindre man lige har ekstra udstyr til det 😉 Klaus griner lidt af, at jeg har en hasselback kartoffel “form”… det er en jeg engang har fået af min mor, og det er et lille stykke træ, med en udhulning i midten til at ligge kartoflerne i, så man ikke skærer helt igennem. Så er det nemlig ret nemt og hurtigt at få skåret de tynde skiver på kartoflerne UDEN at skære helt igennem…

Jeg har også læst at nogen ligger et tyndt skærebræt bagved, så kniven rammer det i stedet for at skære helt igennem.

Hasselback kartofler - en rigtig klassiker

Ingredienser

  • Kartofler
  • Smør til pensling
  • Salt
  • All-round krydderi

Fremgangsmåde

1

Skræl kartofler og skær dem i helt tynde skiver så lang ned som muligt uden at skære helt igennem.

2

Smelt smørret og pensl kartoflerne, drys derefter med salt og all-round krydderi.

3

Kommes i ovnen i en times tid ved 200 grader.

4

Man kan også pensle kartofler med smør 1-2 gange under bagningen.

5

Kom lidt ekstra salt på og server.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply