Tilbehør

Hasselback kartofler

Hasselback kartofler

Det kan godt være at hasselback kartofler er en 80’er spise, men her i huset går de aldrig af mode. Jeg elsker kombinationen af det bløde indre og det sprøde ydre.

De kan varieres med forskellige krydderier, men lige denne opskrift er helt klassisk. Jeg kunne bl.a. finde på at lave dem til en lækker mørbradgryde med enebær.

Kartoflerne tager lidt tid at skære ud, med mindre man lige har ekstra udstyr til det. Klaus griner lidt af, at jeg har en hasselback kartoffel “form”. Det er en jeg engang har fået af min mor. Det er et lille stykke træ, med en udhulning i midten til at ligge kartoflerne i, så man ikke skærer helt igennem. Så er det nemlig ret nemt og hurtigt at få skåret de tynde skiver på kartoflerne UDEN at skære helt igennem…

Og nu kan jeg jo slet ikke nænne at skille mig af med den. Har lidt følelser for de ting min mor har givet mig, nu når hun ikke er her mere. Tænker jeg ikke er den eneste der har det sådan.

Jeg har også læst at nogen ligger et tyndt skærebræt bagved, så kniven rammer det i stedet for at skære helt igennem.

 

Hasselback kartofler

 

Hasselback kartofler

Ingredients

  • Kartofler
  • Smør til pensling
  • Salt
  • All-round krydderi

Instructions

1

Skræl kartofler og skær dem i helt tynde skiver så lang ned som muligt uden at skære helt igennem.

2

Smelt smørret og pensl kartoflerne, drys derefter med salt og all-round krydderi.

3

Kommes i ovnen i en times tid ved 200 grader.

4

Hvis de ikke er helt sprøde når den time er gået, så kan man lige skrue op for ovnen på 250 grader varmluft og lige give dem indtil de bliver sprøde.

5

Kom lidt ekstra salt på og server.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply