Hovedretter med svinekød

Mørbradgryde med enebær

Mørbradgryde med enebær

Denne her mørbradgryde med enebær er lavet med inspiration fra den klassiske enebærgryde fra Karolines. Den har jeg lavet rimelig mange gange og den har jeg altid været vild med. Og jeg tænker at jeg nok ikke er den eneste med minder om den ret.

Oprindeligt havde vi taget en svinemørbrad op af fryseren for at grille den. Men vi fik ikke lige lavet den på den planlagte dag, og dagen efter var manden ikke hjemme til at hjælpe med aftensmaden. Og jeg aner ikke hvordan man tænder op i vores gasgrill.

Da der også var lidt rester i køleskabet som skulle bruges, så blev den planlagte menu lige lavet om. Og så stod jeg ellers der og nød duften af mørbradgryde med enebær… mums.

Tilbehøret var små kartofler som jeg lige vaskede og kogte i 10 minutter og derefter blev de stegt i smør på panden i 10 minutters tid.

Man kan også sagtens få ris eller kartoffelmos som tilbehør, eller de her lækre hasselback kartofler.

Mørbradgryde med enebær

By Berit Serves: 3
Prep Time: 15 minutter Cooking Time: 25 minutter

Ingredients

 • 1 svinemørbrad
 • 1 løg
 • 1 pakke bacon i skiver
 • 125 gram cocktailpølser
 • 4 enebær
 • 1/2 tsk tørret rosmarin
 • 2 1/2 dl piskefløde
 • 2 dl creme fraiche 18%
 • Salt og peber
 • Kulør
 • Maizena til jævning
 • Smør til stegning

Instructions

1

Mørbraden pudses af og skæres i mindre stykker.

2

Kom enebær og rosmarin i en morter og knus dem.

3

Brun kødet ved høj varme og tag det af igen, svits bacon til det er sprødt, og lad cocktailpølser svitse med de sidste par minutter.

4

Tilsæt kødet, piskefløde, creme fraiche, enebær og rosmarinblandingen, salt og peber og lad det simre i 20 minutters tid.

5

Tilsæt en smule kulør og jævn evt. saucen med maizena.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply