Hovedretter med svinekød

Mørbradgryde med enebær

Mørbradgryde med enebær

Denne her mørbradgryde er lavet med inspiration fra den klassiske enebærgryde fra Karolines som jeg har fået rimelig mange gange og som jeg altid har været vild med.

Oprindeligt havde vi taget en svinemørbrad op af fryseren for at grille den, men vi fik ikke lige lavet den på den planlagte dag, og dagen efter var manden ikke hjemme til at hjælpe med aftensmaden… og jeg aner ikke hvordan man tænder op i vores gasgrill.

Da der også var lidt rester i køleskabet som skulle bruges, så blev den planlagte menu lige lavet om. Og så stod jeg ellers der og nød duften af enebærgryde… mums.

Tilbehøret var små kartofler som jeg lige vaskede og kogte i 10 minutter og derefter blev de stegt i smør på panden i 10 minutters tid.

Man kan også sagtens få ris eller kartoffelmos som tilbehør.

Mørbradgryde med enebær

Af Berit Personer: 3
Forberedelsestid: 15 minutter Cooking Time: 25 minutter

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 løg
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 125 gram cocktailpølser
  • 4 enebær
  • 1/2 tsk tørret rosmarin
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • Salt og peber
  • Kulør
  • Maizena til jævning
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

1

Mørbraden pudses af og skæres i mindre stykker.

2

Kom enebær og rosmarin i en morter og knus dem.

3

Brun kødet ved høj varme og tag det af igen, svits bacon til det er sprødt, og lad cocktailpølser svitse med de sidste par minutter.

4

Tilsæt kødet, piskefløde, creme fraiche, enebær og rosmarinblandingen, salt og peber og lad det simre i 20 minutters tid.

5

Tilsæt en smule kulør og jævn evt. saucen med maizena.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply