Hovedretter med svinekød

Tærte med bacon og porre

Tærte med bacon og porre

Det er lækkert med tærte, og så kan man nemt variere den og komme diverse smårester fra køleskabet i som fyld så man kan få mindre madspild.

Så i denne version er der kommet lidt skinkestrimler i.

Jeg ville faktisk have lavet æggemassen udelukkende af hytteost og æg, men nogen var kommet til at spise noget at hytteosten, så derfor blev der spædet op med creme fraiche.

Det nemmeste er at lave dejen i en foodprocessor, så tager det ikke mange minutter at lave den. Man kan selvfølgelig også klare sig uden… så er det bare igang med klør fem.

Bunden inden den er bagt:

Opskriften her passer til en tærtebund på 25 cm.

Som tilbehør fik vi denne lækre spidskålssalat.

Og hvis man nu vil have det endnu nemmere, så kan man sagtens købe en færdig tærtebund og bruge det i stedet for en hjemmelavet.

Tærte med bacon og porre

Ingredienser

  • Bund:
  • 125 gram koldt smør
  • 200 gram mel
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 300 gram bacontern
  • 1 porre
  • 140 gram hytteost
  • 80 gram creme fraiche
  • 6 æg
  • 100 gram revet ost
  • salt og peber
  • evt. skinkestrimler

Fremgangsmåde

1

Start med at lave tærtebunden, kom mel og salt i en foodprocessor, skær smørret i mindre stykker og kør indtil det er smuldret helt.

2

Kom vand i og kør rundt og saml dejen hurtigt.

3

Tryk dejen ud i tærteformen og prik med en gaffel.

4

Kom film over dejen og kom den på køl i en halv times tid.

5

Steg bacontern helt sprøde og lad dem køle af på en tallerken med køkkenrulle til at tage fedtet.

6

Tag tærtebunden ud af køleskabet og kom bacontern i bunden sammen med evt. skinkestrimler.

7

Rens porren og skær i den i tynde skiver og kom dem i tærteformen.

8

Bland hytteost, creme fraiche, æg, revet ost, salt og peber godt sammen og hæld det over i tærteformen.

9

Bages ca. 30 minutter ved 200 grader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply