Hovedretter med svinekød

Wokret – svinekød i sursød sauce

Wokret - svinekød i sursød sauce

Der er en del snitte arbejde i denne opskrift og jeg vil råde dig til at få snittet alle grønsager og blandet sursød saucen inden du går igang med at stege grønsager og kød. Da der ikke er så meget tid til at fikse det mens du rører rundt…

Opskriften er til 4 personer

500 g skinkekød (jeg brugte skinkeschnitzler)

1 bundt forårsløg

1 squash

250 g champignon

350 g hvidkål

olie til stegning (jeg brugte rapsolie)

3 spsk oystersauce

Marinade til kødet:

2 spsk olie (jeg brugte rapsolie)

2 fed hakket hvidløg

4 spsk soya

1 tsk sambal oelek

Sursød sauce:

½ dl eddike

3 spsk koncentreret tomatpure

1 dl vand

3 spsk sukker

1 knsp sambal oelek

Start med at skære kødet i tynde strimler. Ingredienser til marinaden røres sammen, kødet blandes med marinaden og trækker mens grønsager snittes og steges. Jeg bruger altid en frysepose til at marinere i, da marinaden let fordeles.

Så skal du igang med den store snittekniv… Forårsløg snitttes i 2 cm lange stykker, squash skæres i strimler, champignon i skiver og hvidkålen snittes fint.

Varm en wok eller sauterpande op med olie og lynsteg grønsagerne i 3 portioner, i ca. 2 minutter pr. portion, sørg for at rør rundt i dem hele tiden. Jeg kom lidt olie i wokken for hver portion.

Gem grønsagerne mens du steger kødet i marinaden i 3-4 minutter, igen skal du røre rundt hele tiden.

Mens jeg steger grønsager og kød, har jeg skruet helt op for blusset.

Når du er færdig med stegning af kødet blandes grønsager sammen med  (skru lidt ned for blusset) varm det igennem og tilsæt oystersauce og sursød sauce. Varmes igennem et par minutter og så er denne lækre wokret klar til servering.

Jeg valgte at jævne en smule med maizena opløst i vand, da jeg synes at saucen var lige tynd nok. Men det er jo smag og behag.

Kan serveres både med nudler og ris…

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply