Hovedretter med svinekød

Pulled pork

Pulled pork

Man skal igang i god tid når man vil lave pulled pork… sådan ca. et døgn før det skal serveres. Og den dag man skal have det, der går det heller ikke at sove længe, ja altså med mindre du vil have aftensmad til midnat 😉

Det kan godt være at det tager mange timer at lave pulled pork. Men selve arbejdstiden, den er vel begrænset til omkring en halv times tid.

Normalt så laver man en pulled pork i grillen. Men vi har ikke helt så meget styr på vores gasgrill, at vi ville lade den stå tændt så mange timer. Og så skulle vi også arbejde den dag vi skulle lave det, så der var det noget nemmere at have styr på den i ovnen.

Portionen her er rimelig stor. Først blev den serveret til 4 grand voksne mænd efter en whiskysmagning, og derefter var der rester til flere dage. =g hvis vi havde villet, så havde der været til yderligere en dag.

Normalt så er jeg ikke specielt vild med nakkesteg, jeg synes der er alt for meget fedt i. Fordelen ved at tilberede nakkestegen i så mange timer ved lav varme er at så smelter fedtet, og det bliver til det lækreste kød.

Tip:

Vores pulled pork var i ovnen i 14 timer, men det er en rigtig god ting at bruge stege termometer. Så har du styr på hvornår du når den ønskede kernetemperatur på 95 grader. Vær lige opmærksom på om din ovn har en automatisk sluk funktion efter 12 timer. Det har vores så åbenbart, så ovnen var lige slukket en lille times tid uden at vi havde opdaget det. Så tænker også det er derfor den skulle have 14 timer.

Når så du har overstået ventetiden, så er det tid til at lave den lækreste pulled pork burger!! Den fyldes med pulled pork, barbecuesauce og coleslaw, og her i huset er det også hjemmelavet.

Her ses nakkestegen før og efter en tur i ovnen.

Pulled porkPulled pork

Pulled pork

Ingredients

  • 1,7 kilo nakkesteg
  • Rub:
  • 100 gram brun farin
  • 100 gram paprika (ja jeg har skrevet rigtigt)
  • 2-3 spsk friskkværnet sort peber
  • 4 spsk groft salt
  • 2 spsk cayennepeber
  • 4 tsk sennepspulver

Instructions

1

Start med at afpudse nakkestegen let, så der er ikke er for store stykker fedt eller sener på overfladen.

2

Bland ingredienserne til rub'en og fordel den over hele stegen, kom stegen i en frysepose og lad den hvile natten over.

3

Kom stegen i et ildfast fad og stil det i en kold ovn.

4

Tænd ovnen på 110 grader, og så er det ellers bare at vente i 12-14 timer inden stegen har nået en kernetemperatur på 95 grader.

5

Når den er færdig så er det bare at tage 2 gafler og træk kødet fra hinanden.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply