Desserter

Panna cotta med hindbær coulis

Panna cotta med hindbær coulis

Det er jo ingen hemmelighed at min søster også elsker at lave mad og bage, så derfor er der også flere af hendes opskrifter her på bloggen. Denne her har vi fået serveret flere gange hos min søster og den er bare så lækker.

Jeg valgte at lave den med hindbærcoulis, men den kan varieres med forskellig topping, eller bare serveres som den er, ganz naturel…

Min søster og jeg har snakket om hvordan man nu får de der pokkers vanillekorn til at fordele sig pænt og ikke bare ligge sig i bunden. Så efter lidt research på nettet fandt jeg tricket, og det virkede…

Det er et stykke tid siden jeg lavede dem og tog billedet, og kan faktisk ikke huske hvor stor en portion hindbærcoulis jeg lavede… men ellers kan man gemme resten i køleskabet en uges tid og få det til vanilleis eller en god snasket chokoladekage.

Opskriften giver ca. 4-6 små skåle

 

 

Panna cotta med hindbær coulis

Personer: 4-6

Ingredienser

  • Panna cotta:
  • 3 blade husblas
  • 5 dl piskefløde
  • 50 gram sukker
  • 1 vanillestang
  • Hindbærcoulis:
  • 1 vanillestang
  • 250 gram hindbær
  • 50 gram sukker
  • ½ vanillestang
  • en lille bitte smule vand

Fremgangsmåde

1

Start med at udbløde husblas i koldt vand, flæk vanillestangen og skrab kornene ud.

2

Kom piskefløde, sukker, korn fra vanillestangen og selve vanillestangen i en gryde og bring det langsomt i kog.

3

Tages af blusset når det når kogepunktet og fjern selve vanillestangen og så skal husblas tilsættes og rør godt rundt for at opløse den.

4

Her er det så at man normalt vil fylde på små glas og sætte på køl.... men næh nej ikke endnu.

5

Kom blandingen i en kande og stil den i køleskabet, og så er det bare at gå og røre rundt indimellem. Bliv ved indtil det har en tyk konsistens, og hæld så på små glas og kom dem på køl indtil de er stivnet helt.

6

Så kan hindbærcoulis tilberedes...

7

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.

8

Kom vand i en lille gryde så det lige dækker bunden og kom så hindbær, sukker, korn fra vanillestangen og selve vanillestangen i.

9

Lad det koge i 10 minutters tid og så skal det sigtes i en fin si (jeg bruger en metalsi) kom det på køl og når panna cottaen er stivnet kommes der et lag på toppen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply