Saucer dressinger og div./ Tapas

Persillepesto

Persillepesto

Sådan en hjemmelavet persillepesto er bare lækker, og så er det ganske nemt, det er bare alle ingredienser i en blender og vupti… så er det færdigt.

Det der tager længst tid med denne opskrift er at plukke bladene af persillen. Men det var også fordi min persille var købt i en bakke og ikke lå samme vej ligesom et bundt. Så det prøver jeg lige at se om jeg kan finde næste gang, et bundt, skyl, tør og så det bare at tage toppen af.

Jeg må nok erkende at jeg ikke har prøvet at blende med stilkene. Det tror jeg at jeg vil teste, for at se om det også bliver godt. Så kan man nemlig spare lidt tid med tilberedningen.

Du kan bruge persillepesto til mange ting. F.eks. som smørelse i en sandwich, eller som fyld i et kyllingebryst. Vi fik den som en del af en forret som dyppelse til grissini.

 

Persillepesto

Ingredienser

  • 1/2 bundt bredbladet persille (eller som jeg købte, en halv bakke)
  • 30 gram mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 lille humpel parmesanost (svarende til 1-2 spsk revet)
  • 1/2 tsk groft salt

Fremgangsmåde

1

Start med at hakke mandlerne groft og rist dem let på panden... Og vil af erfaring anbefale at man holder øje med dem, og ikke bare glemmer dem fordi man går igang med at ordne persillen... Men nå, så må man jo bare riste en ny portion!

2

Persillen skylles og tørres, og bladene kommes i en blender (jeg brugte en stavblender) sammen med alle de andre ingredienser og blendes indtil konsistensen er jævn.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply