Saucer, dressinger og div./ Tapas

Persillepesto

Sådan en hjemmelavet pesto er bare lækker, og så er det ganske nemt, det er bare alle ingredienser i en blender og vupti… så er det færdigt.

Det der tager længst tid med denne opskrift er at plukke bladene af persillen. Men det var også fordi min persille var købt i en bakke og ikke lå samme vej ligesom et bundt. Så det prøver jeg lige at se om jeg kan finde næste gang, et bundt, skyl, tør og så det bare at tage toppen af.

Vi fik den som en del af en forret som dyppelse til grissini.

Ingredienser:

1/2 bundt bredbladet persille (eller som jeg købte, en halv bakke)

30 gram mandler

1 fed hvidløg

1 dl olivenolie

1 spsk citronsaft

1 lille humpel parmesanost (svarende til 1-2 spsk revet)

1/2 tsk groft salt

Start med at hakke mandlerne groft og rist dem let på panden… Og vil af erfaring anbefale at man holder øje med dem, og ikke bare glemmer dem fordi man går igang med at ordne persillen… Men nå, så må man jo bare riste en ny portion!

Persillen skylles og tørres, og bladene kommes i en blender (jeg brugte en stavblender) sammen med alle de andre ingredienser og blendes indtil konsistensen er jævn.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply