Det kan godt lade sig gøre at få en saftig og velsmagende and med den billigste and. Mine kolleger mente ikke det kunne lade sig gøre. Så det var et eksperiment, og resultatet af langtidsstegt and blev bare godt.
Den blev testet til mortens aften og blev serveret med rødkål, hvide kartofler, brunede kartofler, gammeldags hvidkål, god sauce (sovs skal vi nok kalde den) og ikke mindst kartoffelchips…
Vi skal bla. også have langtidsstegt and juleaften. Men der steger jeg anden dagen før, så jeg kan partere den når den er kølet lidt af. Hvis den skal spises dagen efter, så skal der skæres lidt fedt fra (så skal det ikke med i bradepanden)
Kom den parterede and i et ovnfast fad og kom staniol over.
Næste dag smeltes fedtet og ande stykkerne smøres og varmes i ovnen 20-30 minutter ved 180 grader.
Optøning af and
Anden skal ligge i køleskabet mens den skal tø op. Og det tager 48 timer, så du skal have den op i god tid. Hvis du f.eks. vil stege anden den 23. december, så ville jeg tage den op den 21. december om morgenen.
Langtidsstegt and
Ingredients
- And 2400 gram
- salt og peber
- Til fyldet:
- 2 rødløg
- 150-200 gram svesker
- 2-3 æbler æbler
- Til bradepanden:
- Indmad, halsen og evt. fedt der er skåret fra (jeg tog lige lidt fra rumpen)
- 2 rødløg
- 3 gulerødder
- 2 porrer
- 1 persillerod
- 4 laurbærblade
- 1/2 potte timian
Instructions
Sveskerne ligges i blød i vand i 1,5 times tid.
Så gøres anden klar, tag posen ud med indmad ud og skyl anden godt, krydr den godt med salt og peber både udenpå og indeni.
Lav fyldet til anden, skær rødløg og æbler i både og bland dem med de udblødte svesker og prop så meget som muligt ind i anden og luk med kødnåle, det der ikke er plads til inde i anden, det ligges bare i bradepanden..
Anden ligges med brystet opad i den store brandepande og indmad og evt. rester fordeles i bradepanden.
Skær rødløg i både, skræl gulerødderne og persilleroden og skær dem i grove stykker, skær porren i grove skiver og kom det hele i bradepanden. Timian kviste og laurbærblade fordeles ovenpå og så fyldes bradepanden halvt op med vand.
Bradepanden kommes i en kold ovn, så skal den have 4 timer ved 100 grader, 1,5 time ved 125 grader og så til sidst 1 time ved 200 grader.
Til saucen bruges væden fra bradepanden, den sies og koges ind, og så jævnes den og smages til... man kan også tilføje lidt fløde.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments