Saucer, dressinger og div./ Tapas

Aioli

Det er bare for dårligt at min blog næsten er et år gammel inden den her meget brugte opskrift på aioli kommer på… Det er min søster der startede med at lave den, og vi har lavet den en hel del gange i vores familie…

Man kan jo nærmest spise det til alt…

Det er egentlig nemt at lave, det kræver bare at man lige sørger for at gøre tingene i den rette rækkefølge og at alle ingredienserne har stuetemperatur,  så den ikke skiller.

Det er muligt at lave det i en skål og piske med håndkraft eller elpiskeren, men jeg synes det er meget nemmere at lave den i foodprocessor. Så har man nemlig begge hænder fri når olien skal hældes i og man skal ikke stå der og balancere med elpiskeren i den ene hånd og hælde olien i en tynd stråle med den anden. Men nu er jeg så måske heller ikke verdens mest tålmodige person… så mit temperament kommer på prøve når jeg har lavet det på den måde.

Denne portion passer vel nok som tilbehør til 6-8 personer

Ingredienser:

2 pasteuriserede æggeblommer

1/2 tsk dijonsennep

2-3 fed hvidløg (eller hvis man er meget glad for hvidløg et af de hele fed)

1/2 tsk groft salt

1 dl rapsolie

1 dl olivenolie

1-2 spsk citronsaft

ca. 1/2 dl vand

friskkværnet peber

Start med at presse hvidløg og pisk det sammen med æggeblommer, dijonsennep og salt.

Så skal rapsolien piskes i, og til at starte med dråbevis til det begynder at samle sig, og derefter hældes det i en tynd stråle. Det er meget vigtigt at piske mens olien kommes i.

Så piskes olivenolien i, også i en tynd stråle og så skal konsistensen tjekkes. Kom vand i indtil den rette konsistens opnås. Smag til med citronsaft og peber.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Små ovnbagte kartofler - Berits univers
    11. april 2018 at 21:01

    […] også ovnbagte gulerødder med sesam til, sammen med noget kylling. Det smager også fantastisk med aioli til… men det smager jo også nærmest godt til […]

  • Leave a Reply