Frokostbordet/ Jul

Sukkerflæsk

Sukkerflæsk

Sukkerflæsk er en klassiker til vores julefrokost og også rigtig god som tilbehør til rigtig sønderjysk nytårsmad. Du ved den med grønlangkålen osv.

Igen en opskrift jeg har fra min mor som altid plejede at lave det. Heldigvis nåede jeg at blive oplært i de fleste klassiske juleretter inden hun døde.

Det er meget nemt at lave. Hmm påstår jeg faktisk ved mange af mine opskrifter, men det er jo kun en god ting når det er nemt at lave.

Sådan skal sukkerflæsk se ud på overfladen når den har været i ovnen.

Sukkerflæsk

Sukkerflæsk skæres i tynde skiver og serveres på rugbrød med sennep. Hvis det er til nytårsmaden, så undlader du selvfølgelig rugbrødet.

Du kan få inspiration til flere juleretter her.

Jeg kender ikke mange som har hørt om sukkerflæsk, er det noget du har smagt før?

Sukkerflæsk

Ingredients

  • Et stykke røget bacon
  • Sukker

Instructions

1

Den røgede bacon koges i ca. 1½ time og tages op af kogevandet.

2

Hiv skindet af (læs også tit nødvendigt at bruge en kniv til hjælp) mens det er varmt, det er vigtigt at der er et lille fedtlag tilbage.

3

Kom staniol på en bageplade og stil baconstykket på det. Hvis den er ujævn i højden, så kan det justeres med at komme lidt staniol under som "kile" så overfladen er lige høj.

4

Drys sukker over så det dækker hele overfladen.

5

Brunes i ovnen i knap 20 minutter ved 230 grader. Hold øje med det, så det ikke lige pludselig bliver for mørkt.

6

Skal stå koldt til næste dag, hvor det skæres i skiver og serveres med sennep og evt. rødbeder til.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply