Jul/ Konfekt og søde sager

Havregrynskugler

Havregrynskugler

Mens dejen til finskbrød står i køleskabet kunne jeg jo lige trille havregrynskugler. Jeg elsker havregrynskugler, og har lidt svært ved at holde mig fra dem. De er jo så nemme lige at hapse når de står i køleskabet.

Og så er de ret hurtige at lave. Der skal bare lige vaskes lidt hænder bagefter…

Et lille tip:

Du får nemt vanillekorn fordelt når du lige tager lidt af flormelis og fordeler det med en kniv.

 

img_1234-2

 

Opbevares i køleskab i op til en uge.

Jeg fik ca. 50 stk ud af denne portion

Det her er så den klassiske version, hvad med dig. Er du også mest til den klassiske version, eller kommer du andre ingredienser i?

 

Havregrynskugler

Ingredienser

  • Korn af 1 vanillestang 
  • 100 g flormelis
  • 175 g havregryn
  • 1 spsk kakao
  • 225 g stuetempereret smør
  • Kokosmel til at trille dem i.

Fremgangsmåde

1

Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud, bland det med lidt af flormelissen, så kornene bedre bliver fordelt.

2

Bland det hele sammen og ælt det til en ensartet masse. Og der brugte jeg igen min kære kenwood, men jeg slap alligevel ikke for fedtede fingre, kuglerne skulle jo også trilles og rulles i kokosmel.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply