Frokostbordet/ Jul

Sylte

Sylte

Min mor har altid lavet sylte til julefrokosten, og efter hun er død, så er det mig der har overtaget tjansen. Jeg er sådan lidt traditionel hvad angår julefrokoster, det skal ikke være sådan noget nymodens. Det skal bare være det gode gamle traditionelle…

Jeg er sådan set ikke så vild med sylte, i hvert fald ikke det man køber i butikkerne. Der ved jeg nemlig ikke helt hvad de putter i. Men når jeg selv laver det, så har jeg styr på det.

Før i tiden blev der brugt grisens hoved til sylte, men det kommer IKKE til at ske for mig. Jeg bruger altid skanken og så piller jeg det rene kød af, så der ikke er for meget fedt.

Portionen her passer til 2 små folieforme. De er lette at opbevare i køleskabet og når sylten skal serveres, så kommer jeg den alligevel på et fad. Den serveres med sennep og rødbeder.

Sylten kan holde sig 1-2 uger i køleskabet.

Hvis du vil se flere opskrifter på traditionelle opskrifter til julefrokosten, så kig her.

Ingredienser

  • 1,2-1,5 svineskank
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 1/4 knoldselleri
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk peberkorn
  • 1 spsk salt
  • 3 blade husblas
  • 2 små folieforme (eller hvad du nu har)

Fremgangsmåde

1

Pil løgene og skær dem halvt over.

2

Skræl gulerødder og selleri og skær dem i grove stykker.

3

Rens porren og skær den i store stykker.

4

Kom svineskank i en stor gryde og hæld vand i til der er 3-4 cm vand over kødet.

5

Bring vandet i kog og fjern det skum der kommer.

6

Kom grønsagerne i, samt laurbærblade, salt og peber.

7

Lad det koge i 2 timer og sluk så for gryden og lad den stå en halv times tid.

8

Tag kødet op og si væsken fra, først groft og så derefter igennem et klæde (eller vat som jeg plejer at bruge)

9

Fjern skind og det meste fedt fra kødet og skær det ud i små stykker og kom det i formene.

10

Lad husblas ligge i blød i koldt vand i 5 minutter og opløs den derefter i 3 dl af væsken som du har gemt.

11

Hæld væsken med det opblødte husblas over kødet så det lige dækker.

12

Dæk formene til og stil dem i køleskabet indtil de skal bruges (dog minimum natten over)

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply