Jul/ Kager

Finskbrød

Finskbrød

Jeg synes det er så hyggeligt at bage småkagerne selv op til juletid, jeg plejer at bage 5-6 forskellige slags. Nogen gange varierer det lidt hvad jeg bager. Men der er altid et par sikre favoritter, og der er finskbrød en af dem.

Det er faktisk ret nemt at bage sine egne småkager, og især hvis man har en køkkenmaskine. Så tager det ingen tid at få smuldret smørret ud i dejen og bagefter få den samlet.

Jeg plejer at lave alle dejene den ene dag, og så er der ellers gang i ovnen dagen efter. Men jeg har også taget et par fridage til julesysler…

Og hvis du ligesom mig har haft dejen i køleskabet natten over. Så skal den lige ligge et stykke tid på køkkenbordet så den er til at arbejde med. Og du skal ikke opgive hvis dejen opfører sig mærkelig og smuldrer lidt underligt når du ruller ud, det hjælper når varmen fra hænderne har gjort den blød.

Jeg har for første gang prøvet at bruge kage hvedemel fra Valsemøllen og hold nu op finskbrød bliver meget mere sprøde end før.

Her finder du flere opskrifter på lækre småkager til jul.

 

Finskbrød

By Berit Serves: ca. 50 stk

Ingredients

  • 350 g mel
  • 250 g koldt smør
  • 85 g sukker
  • 1 æg
  • Til pyntning: 1 sammenpisket æg, perlesukker og finthakkede mandler

Instructions

1

Den nemme udgave, kom mel, smør og sukker i røremaskinen og vupti... så er smørret smuldret.

2

Og hvis man ikke har sådan en, så skal der gang i mullerne og gøre det ved håndkraft.

3

Tilsæt æg og saml dejen, lægges på køl mindst en times tid.

4

Del dejen og tril lange pølser på størrelse med en finger, tryk dem lidt flade.

5

Pensl med det sammenpiskede æg, og drys med perlesukker og finthakkede mandler.

6

Skær ud i ca. 5 cm lange stykker og sæt dem på en bageplade med lidt afstand.

7

Bages i 12 minutter ved 200 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply