Kager

Kransekagestykker

Kransekagestykker

På denne årets sidste dag får i opskriften på kransekager stykker med ønsket om et godt nytår. Sidder og tænker tilbage på hvad der startede denne blog op.

At jeg blev blogger er rent tilfældigt, idéen kom helt impulsivt en dag på arbejdet hvor vi lavede sjov. Men alligevel så kunne tanken ikke helt slippe mig. Da jeg kom hjem var google min ven og man kan finde mange gode vejledninger til hvordan man opretter en blog. Og der var ikke langt fra tanke til handling, da en veninde sagde til mig at det var nu jeg skulle springe ud i det, i stedet for at gå og snakke om det og det så måske ikke blev til noget.

At jeg så er blevet så glad for at blogge kommer faktisk lidt bag på mig, men jeg nyder at skrive mine indlæg og håber at jeg kan inspirere mine læsere og i må rigtig gerne kommentere på mine opskrifter. Vil rigtig gerne høre om hvordan det er gået når i har lavet dem og måske udviklet dem til lige nøjagtig jeres smag.

Nu er jeg jo overhovedet ikke teknisk, så er faktisk ret stolt over at jeg har fået opbygget siden helt selv. Der er dog stadig noget at arbejde med, bla. irriterer det mig utrolig meget at billederne ser helt korrekte ud når jeg laver mit indlæg på computeren. Men når jeg så ser dem på Iphone eller Ipad så kan de have vendt sig om… tager alle mine billeder med mobiltelefonen, og det er ikke konsekvent at de vender forkert. Så skal jeg også have lært at sætte links ind. Det vil jeg bla. bruge til dette indlæg hvor i får hele menuen til nytår, men de kommer enkeltvis på bloggen i løbet af de næste dage/uger.  Så når opskriften er kommet på, så kan jeg linke.

Vi bliver 5 voksne og 5 børn her til nytår, og børnene får serveret mexicansk mad. Vi andre skal have følgende menu:

Velkomstdrink med cava, lime og gin

Forret:

Tuntatar

Lakseroulade

Hvidløgsmarinerede rejer

Hjemmebagte flutes

Hovedret:

Helstegt oksemørbrad

Pommes anna

Whiskysauce

Svampesauce

Spidskålssalat

Dessert:

Daim islagkage

Islagkage med 2 slags is (karamel og citron)

Og så ikke at forglemme…. kransekage stykker når klokken slår 12…

Denne portion giver 24 kransekagestykker

500 g marcipan

100 g mandler

200 g sukker

1 dl æggehvide

Glasur:

40 g sigtet flormelis

15 g. past. æggehvider

Til kransekagestykkerne blendes mandler og sukker, så mandlerne er helt finthakkede. Kom æggehviden i og kør det sammen.

Massen æltes sammen med marcipan i køkkenmaskine med en K spade, det kan også gøres med hænderne. Det startede jeg også med, men føj det var noget klistret stads, så jeg fik det hele op i køkkenmaskine og æltet sammen.

Dejen kommes i en plastikpose og hviler koldt mindst en time, gerne flere dage.

Dejen deles i 24 stykker, og hver stykke trilles til en kugle, og derefter til en pølse.

Pølsen trykkes med håndfalden så de får den klassiske form.

Derefter løsnes de fra bordet med en skarp kniv og kommes på en bageplade.

Bages ca. 11 minutter ved 210 grader. Jeg bager dem ikke med varmluft og jeg sætter en tom plade i bunden af ovnen, så de ikke får så meget varme i bunden og bliver mørke.

Så skal de bare køles af indtil de kan pyntes med glasur.

Til det skal den sigtede flormelis og de past. æggehvider piskes, og det kommes i et kræmmerhus lavet af bagepapir. Og hvordan man lige laver det… der kan man bruge youtube… det gjorde jeg. Dog var jeg i år ikke helt så gode venner med kræmmerhuset af bagepapir og endte med at bruge en sprøjtepose hvor jeg klippede et lille hul. Som du kan se på billedet så er der en væsentlig forskel…

Pynt kun dem der skal bruges. resten kan fryses ned og pyntes ved brug. Jeg har også prøvet at fryse med glasuren, det kan lade sig gøre, men glasuren går meget nemt i stykker hvis de ligger i en pose…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply