Kager

Kransekagestykker

Kransekagestykker

Ingen nytår uden kransekage… og jeg har indtil videre kun lavet kransekagestykker og ikke vovet mig ud i et tårn.

Kransekagerne kan selvfølgelig serveres på alle tidspunkter af året.

Man kan også vælge at dyppe bunden i chokolade, det er også lækkert.

Hvis du kan nå det, så bliver de rigtig gode af lige at komme i fryseren, men jeg vil anbefale at du først pynter dem når de skal serveres. Det er muligt at fryse dem med glasur, men den går meget nemt i stykker.

For at få den klassiske form, trykkes hvert stykke med håndfladen.

Når de så skal pyntes, så kan det gøres med et kræmmerhus lavet af bagepapir. Og hvordan man lige laver det… der kan man bruge youtube… det gjorde jeg.

Dog er jeg ikke altid så gode venner med kræmmerhuset af bagepapir og ender ofte med at bruge en sprøjtepose hvor jeg klipper et lille hul. Som du kan se på billedet så er der en væsentlig forskel…

Denne portion giver 24 kransekagestykker

Kransekagestykker

Ingredienser

  • 500 g marcipan
  • 100 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl æggehvide
  • Glasur:
  • 80 g sigtet flormelis
  • 30 g. past. æggehvider

Fremgangsmåde

1

Til kransekagestykkerne blendes mandler og sukker, så mandlerne er helt finthakkede.

2

Kom æggehviden i og kør det sammen.

3

Massen æltes sammen med marcipan i køkkenmaskine med en K spade, det kan også gøres med hænderne. Det startede jeg også med, men føj det var noget klistret stads, så jeg fik det hele op i køkkenmaskine og æltet sammen.

4

Dejen kommes i en plastikpose og hviler koldt mindst en time, gerne flere dage.

5

Dejen deles i 24 stykker, og hver stykke trilles til en kugle, og derefter til en pølse på ca. 6 cm.

6

Pølsen trykkes med håndfalden så de får den klassiske form, se billede.

7

Derefter løsnes de fra bordet med en skarp kniv og kommes på en bageplade.

8

Bages ca. 11 minutter ved 210 grader. Jeg bager dem ikke med varmluft og jeg sætter en tom plade i bunden af ovnen, så de ikke får så meget varme i bunden og bliver mørke.

9

Så skal de bare køles af indtil de kan pyntes med glasur eller fryses ned.

10

Pyntning:

11

Pisk sigtet flormelis og de past. æggehvider, prøv dig frem med hvor stiv den bliver. Man skal kunne røre i den uden at den flyder sammen.

12

Kom glasuren i enten et kræmmerhus lavet af bagepapir, eller en sprøjtepose.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply