Forretter/ Tapas

Lakseroulade

Lakseroulade

Lakseroulade er en nem og lækker forret som jeg laver ofte. Den kan serveres som den er sammen med salat, flutes og noget dilddressing.

Jeg har også serveret den som en del af en fiske forret sammen med hvidløgsmarinede rejer og tuntatar.

Her den anden dag lavede jeg lakserouladen og serverede den sammen med tunmousse, avocado, rejer og ristet rugbrød til en lækker frokostanretning. Min far var forbi og han syntes at det var så lækkert. Og så var vi også heldige at vejret var fantastisk, så det kunne nydes på terrassen.

Fordelen ved lakserouladen er, at den kan laves flere dage i forvejen. Så kan den bare ligge i fryseren indtil den skal bruges. Skiverne bliver også meget nemmere at skære, hvis den er let frossen.

Når jeg laver lakserouladen samme dag som den skal spises, så lader jeg den altid ligge et par timer i fryseren. Der går nok ca, 15 minutter fra den er skåret i skiver til den er tøet op.

Hvis jeg har lavet den flere dage i forvejen og den er mere dybfrossen, så vil jeg lade den tø en anelse op inden jeg skærer den i skiver, og så tager det mere end 15 minutter.

Denne opskrift giver ca. 15-17 skiver

 

Her er puslespillet lagt til lakseroulade

Stenbiderrogn fordelt

Og vupti klar til fryseren (hvis den skal ligge mere end et par timer, så skal den også i en frysepose.

 

Lakseroulade

Ingredients

  • 325 g røget laks
  • 200 g philadelphia flødeost
  • 3-4 tsk rød stenbiderrogn
  • En eller anden lækker salat som bund
  • Dilddressing:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 bdt dild
  • salt og peber
  • lidt citronsaft

Instructions

1

Fordel lakseskiverne på et stykke bagepapir, sørg for at gøre lidt plads i hver side så de kan bukkes rundt.

2

Kom flødeosten op i skål og rør den rundt, så er det nemlig lettere at smøre den ud på laksen.

3

Smør flødeosten på laksen og fordel derefter stenbiderrognen ovenpå.

4

Brug bagepapiret til at rulle den sammen, og kom den i fryseren indtil den skal bruges.

5

Dilddressing:

6

Hak dild fint og bland det med de øvrige ingredienser

7

Servering:

8

Skyl den salat du har valgt og kom det på et fad eller en tallerken, fordel lakse skiverne ovenpå.

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply