Frokostbordet/ Jul

Surrib

Surrib

Til julefrokosten hører surrib, jeg elsker det… Det her er min mors opskrift, og det er altid hende der laver det. Men eftersom det er Klaus og mig der holder julefrokosten i år, så er det mig der må igang…

ca. 750 g ribbensteg

1 liter vand

3 dl eddike

2 laurbærblade

salt

husblas

Kog ribbenstegen i vand tilsat eddike, laurbærblade og salt. Den skal være mør, jeg kogte min ca. 1,5 time.

Når den er mør tages den op og benene pilles af og sværene skæres af mens den er varm. Køler af til næste dag, hvor den skæres i skiver.

Beklæd et dørslag med vat og hæld lagen igennem, så alle urenheder bliver siet fra. Stil den koldt til næste dag og fjern evt. fedt der har lagt sig i overfladen.

Lagen varmes op og til 1 liter lage bruges 10 plader husblas. Skiverne af stegen ligges i et fad og lagen med det opløste husblas hældes over. Sørg for at skiverne er dækket af lagen, hvis der er noget tilbage kan det kommes i en lille skål som ekstra sky.

Står koldt og kan serveres når skyen er stivnet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply