Tilbehør

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Det er faktisk ret nemt at lave hjemmelavet rødkål, det skal bare simre i et godt stykke tid. Og det smager bare så meget bedre end det man køber færdigt…

Jeg er til den helt traditionelle rødkål uden alt muligt halløj i, og mine kolleger godkendte også rødkålen da jeg havde den med til vores julefrokost.

Portionen her er lidt stor, men det kan sagtens fryses ned og så er det nemt lige at tage ud af fryseren når man har lyst til rødkål, det passede bare lige med et helt rødkål.

Hvis man laver rødkål juleaften eller mortens aften, så vil jeg anbefale lige at komme en skefuld andefedt i, så rødkålen bliver rigtig lækker blank.

 

Hjemmelavet rødkål

Af Berit Personer: 15

Ingredienser

  • 1500 gram rødkål (1 helt rødkål)
  • 100 gram smør
  • 5 dl ribssaft
  • 1,5 dl eddike
  • 3 tsk salt

Fremgangsmåde

1

Start med at snitte rødkålen fint.

2

Smelt smør i en stor gryde og tilsæt rødkål og svits det i 10 minutters tid til det er faldet lidt sammen.

3

Tilsæt ribssaft, eddike og salt og lade det simre en times tid under låg.

4

Smag til med salt og så er det klar til servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply