Jul/ Tilbehør

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Det er faktisk ret nemt at lave hjemmelavet rødkål, det skal bare simre i et godt stykke tid. Og det smager bare så meget bedre end det man køber færdigt…

Jeg er til den helt traditionelle rødkål uden alt muligt halløj i, og mine kolleger godkendte også rødkålen da jeg havde den med til vores julefrokost.

Portionen her er lidt stor, men det kan sagtens fryses ned og så er det nemt lige at tage ud af fryseren når man har lyst til rødkål, det passede bare lige med et helt rødkål.

Hvis man laver hjemmelavet rødkål juleaften eller mortens aften, så vil jeg anbefale lige at komme en skefuld andefedt i, så rødkålen bliver rigtig lækker blank.

Og andefedtet kan du få fra den her lækre langtidsstegte and.

 

Hjemmelavet rødkål

Af Berit Personer: 15

Ingredienser

  • 1500 gram rødkål (1 helt rødkål)
  • 100 gram smør
  • 5 dl ribssaft
  • 1,5 dl eddike
  • 3 tsk salt

Fremgangsmåde

1

Start med at snitte rødkålen fint.

2

Smelt smør i en stor gryde og tilsæt rødkål og svits det i 10 minutters tid til det er faldet lidt sammen.

3

Tilsæt ribssaft, eddike og salt og lade det simre en times tid under låg.

4

Smag til med salt og så er det klar til servering.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instragram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply