Brød og boller

Lækre luftige hjemmebagte hveder

Lækre luftige hjemmebagte hveder

Traditionen er at varme hveder skal spises aftenen inden store bededag, og det synes jeg er sådan en hyggelig tradition. Jeg ved godt at det er både nemt og billigt at købe hveder i butikkerne. Men det er nu også bare hyggeligt selv at bage dem. Og så smager de her lækre luftige hjemmebagte hveder så meget bedre.

Jeg vil dog anbefale at man bager dem senest dagen før, med mindre man er hjemme fra arbejde før kl.14, for det tager lidt lang tid.

Det er såmænd ikke arbejdstiden der er så slem, der er bare meget hævetid.

Jeg har lavet mine i røremaskinen, så den har gjort alt det hårde arbejde og æltet det godt og grundigt for mig. Skal ikke kunne sige om resultatet bliver lige så luftigt hvis man ælter i hånden.

Når hvederne er færdige, så skal de bare flækkes, ristes OG spises med smør… muuums

Inden hævning

efter hævning

Lækre luftige hjemmebagte hveder

By Berit Serves: 12 stk

Ingredients

  • 3 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • ca. 650 gram hvedemel
  • 80 gram blødt smør

Instructions

1

Start med at lune mælken (det gør jeg altid i mikroovnen, det går så dejlig hurtigt) og kom mælken i en skål og opløs gær heri. Vær opmærksom på at mælken ikke bliver for varm.

2

Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og 2/3 del af melet.

3

Ælt det godt i røremaskinen i 10 minutters tid og tilsæt løbende mel indtil dejen slipper skålen.

4

Skær smør i tern og tilsæt det til dejen og lad den ælte yderligere 5 minutters tid, tilsæt evt. lidt mel indtil du har en dejlig blød dej der ikke klistrer.

5

Dæk skålen med et stykke plastik (jeg klipper altid en 8 liters frysepose op, det passer til en plade) og lad dejen hæve en times tid.

6

Kom dejen ud på bordet og skær den i 12 stykker.

7

Form 12 boller uden at ælte dem for meget.

8

Kom bagepapir i en bageform på ca. 20x30 cm, og lig bollerne i, de skal ligge tæt uden at røre hinanden.

9

Kom plastik over formen og lad dem hæve yderligere en times tid + den tid det tager at varme ovnen op.

10

Tænd ovnen på 180 grader og bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply