Brød og boller

Lækre luftige hjemmebagte hveder

Lækre luftige hjemmebagte hveder

Jeg ved godt at det er både nemt og billigt at købe hveder i butikkerne… men det er nu også bare hyggeligt selv at bage dem og så smager de så meget bedre.

Jeg vil dog anbefale at man bager dem senest dagen før, med mindre man er hjemme fra arbejde før kl.14, for det tager lidt lang tid.

Det er såmænd ikke arbejdstiden der er så slem, der er bare meget hævetid.

Jeg har lavet mine i røremaskinen, så den har gjort alt det hårde arbejde og æltet det godt og grundigt for mig. Skal ikke kunne sige om resultatet bliver lige så luftigt hvis man ælter i hånden.

Når hvederne er færdige, så skal de bare flækkes, ristes OG spises med smør… muuums

Inden hævning

efter hævning

Lækre luftige hjemmebagte hveder

Af Berit Personer: 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • ca. 650 gram hvedemel
  • 80 gram blødt smør

Fremgangsmåde

1

Start med at lune mælken (det gør jeg altid i mikroovnen, det går så dejlig hurtigt) og kom mælken i en skål og opløs gær heri. Vær opmærksom på at mælken ikke bliver for varm.

2

Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og 2/3 del af melet.

3

Ælt det godt i røremaskinen i 10 minutters tid og dejen slipper skålen.

4

Skær smør i tern og tilsæt det til dejen og lad den ælte yderligere 5 minutters tid, tilsæt evt. resten af melet indtil du har en dejlig blød dej der ikke klistrer.

5

Dæk skålen med et stykke plastik (jeg klipper altid en 8 liters frysepose op, det passer til en plade) og lad dejen hæve en times tid.

6

Kom dejen ud på bordet og skær den i 12 stykker.

7

Form 12 boller uden at ælte dem for meget.

8

Kom bagepapir i en bageform på ca. 20x30 cm, og lig bollerne i, de skal ligge tæt uden at røre hinanden.

9

Kom plastik over formen og lad dem hæve yderligere en times tid + den tid det tager at varme ovnen op.

10

Tænd ovnen på 180 grader og bad dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply